Maisdoolhof met escapegame opent op 5 juli in Komen

© CL
© CL
Christophe Lefebvre

Eindeloze gangen tussen het maïs door en mysterieuze raadsels die spreken over Ragnar en Floki. Neen, dit is het niet het script van een nieuwe avonturenfilm maar wel degelijk de insteek van het nieuwe maisdoolhof in Le Bizet. Het concept, een samenwerking tussen twee lokale ondernemers, moet zowel leuk als educatief zijn. “Uniek, ecologisch en ronduit leuk! Een welgekomen afwisseling na een donkere periode” klinkt het bij beide dames.

Het verhaal van het maisdoolhof begon tijdens één van de solidariteitsmarkten die afgelopen maanden in de gemeente werden georganiseerd. “Zowel Carla Alaimo (45) als wijzelf waren er aanwezig met een stand om er onze producten en diensten aan te bieden en zo zijn we aan het praten geslagen.”

Marie Devroede (33), die samen met haar familie restaurant La Howarderie uitbaat, zocht een leuke manier om de mensen opnieuw naar de streek te lokken. “Door de coronacrisis was de activiteit hier nagenoeg volledig stilgevallen. Het was mijn vader die op de proppen kwam om in onze maïsvelden een labyrint te bouwen. Telkens hij op de tractor zat om de velden te bewerken, sakkerde hij dat het tijdverlies was. Hij wilde de velden anders gebruiken en dus besloten we er een gigantisch doolhof in te bouwen.”

Honderden meters

Groot, het woord kan onmogelijk meer passend zijn voor het project. “Drie hectare aan grond werden op die manier omgebouwd” gaat Marie verder. “Honderden meters aan gangen die over het volledige erf gaan, zorgen voor een leuke activiteit voor zowel jong als oud. We hopen de activiteiten gaande te kunnen houden tot in oktober, zolang de weergoden ons goed gezind zijn. Eenmaal oktober voorbij wordt het veld volledig omgeploegd en gaat de maïs worden gebruikt om veevoer te maken. Een 100% lokale en ecologische onderneming dus.”

Voor de familie Devroede was een doolhof alleen niet leuk genoeg en zo kwam Carla in het verhaal. “Tijdens de solidariteitsmarkten kwam Marie me vertellen over de plannen maar ze wilden het een extra punch geven, die pittige toets die het voor iedereen dat tikkeltje pittiger maakt.”

Escapegame

Als sterke dame achter het razend populaire Fun @ Comines Escapegames kon ze zich profileren als dé referentie voor escapegames in België.

“We bedachten dan ook een uniek verhaal met raadsels en mysteries, die op verschillende plaatsen in het doolhof werden aangebracht. De personnages Ragnar en Floki helpen de kinderen, aan de hand van tweetalige vraagstukken, op weg naar de uitgang. Het moest een uitdaging worden maar dan wel eentje afgestemd op kinderen. Het kon niet de bedoeling zijn om er breinbrekers in te verwerken die niemand kon oplossen. Ik denk dat we trots mogen zijn op het resultaat en we kunnen niet wachten om er de eerste families te kunnen verwelkomen.”

Het maisdoolhof met escapegame opent de deuren op 5 juli. Meer informatie is terug te vinden op www.howlabyrinthe.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.