Maisdoolhof geopend in Merkem: “Je kan je amuseren én bijleren”

De schepenen en een aantal buren die klaar staan om het maisdoolhof te verkennen. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Vrijdag werd in Merkem op de wijk Luigem het maisdoolhof geopend. De buren werden uitgenodigd voor een hapje en een drankje.

“Dit doolhof is éénmalig. Iedereen kan zich hier op een originele manier amuseren”, speechte schepen Jeroen Vandromme. “Tegelijkertijd hebben we de buren uitgenodigd, enerzijds om hen nu al te bedanken omwille van de eventuele overlast van auto’s en fietsen, anderzijds om hen ook te laten genieten van het maisdoolhof. In het kader van de Vlaamse feestdag bieden we hen dan ook een hapje en een drankje aan.”

Ook educatief

Er was ook muzikale omlijsting door Gino Di Lukaz. “We hebben dit maisdoolhof kunnen realiseren in samenwerking met de lokale loonwerkers die onder andere de mais inzaaiden”, ging schepen Tessa Vandewalle verder. “Ook onze eigen technische dienst deed heel wat werk zoals het vrijmaken van de paden. Dit doolhof is ook belangrijk voor de landbouw-educatie. Wist je bijvoorbeeld dat mais 3 centimeter per dag groeit? Dit en nog heel wat meer info over de teelt en het gebruik van mais vind je bij de ingang van het maisdoolhof waar Inagro een spandoek met heel wat informatie plaatste.”

Uitkijktoren

Het maisdoolhof aan Luigem in de Westbroekstraat is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk. Zorg wel dat je voor het donker uit het doolhof bent want er is geen verlichting en niemand aanwezig om te helpen. Aan het eind van het hectare grote doolhof kan men op een uitkijktoren nog eens het hele doolhof bekijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier