https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lopen, wandelen en fietsen met 40-jarige joggingclub van Wevelgem

De opbrengst van het 40-jarige jubileum schenkt de joggingclub aan de Vlaamse Parkinsonliga. © Stefaan Lernout
Stefaan Lernout

De joggingclub van Wevelgem bestaat 40 jaar. Ter gelegenheid wordt op zondagmorgen 19 september gelopen, gewandeld en gefietst voor het goede doel, de Vlaamse Parkinsonliga. Het wordt ook een afscheid want Patrick Doornaert neemt na 40 jaar afscheid als voorzitter. Tom Verleyen neemt z’n taak over.

Toen veertig jaar geleden de joggingclub werd opgericht onder impuls van Patrick Demuynck en Patrick Doornaert was een door de straten rennende jogger eerder een curiosum. Ondertussen weten we beter: joggen is gezond voor lijf en leden, de hele dag door zie je sportievelingen in kleurrijke pakjes zich in het zweet lopen.

Tijdens het kermisweekend viert de joggingclub zijn 40ste verjaardag. Er wordt gelopen maar ook gefietst en gewandeld. “Ondertussen hebben enkele joggers de loopschoenen aan de haak gehangen en ingewisseld voor wandelschoenen of een fiets”, weet voorzitter Patrick Doornaert. “Hoe gezond lopen ook is, op zekere leeftijd geeft je lichaam signalen dat je het beter wat rustiger aan doet. Dus hebben we nu twee zusterclubs, de wandelaars en de fietsers.”

Ook voor rolstoelen

Op zondagmorgen 19 september mag je een grote drukte verwachten rond de sporthal in de Vanackerestraat. Fietsers kunnen één of twee lussen fietsen van elk 40 kilometer. Wie liever wandelt, kan kiezen tussen lussen van 7,5, 8,5, 10 of 12,5 kilometer en alle wandeltochten zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Om 12.30 uur maken we een foto met alle oud-leden

“We blijven in eerste instantie een joggingclub”, vervolgt Patrick. “Om 9 uur starten we dus met een eerste rondje van 600 meter, we lopen rond het park en door de parking waar sympathisanten de lopers kunnen aanmoedigen vanop het zonneterras. Je kan ervoor kiezen de volle 40 ronden te lopen of slechts eentje af te leggen. Het lopen gebeurt in groep en zal nooit sneller gaan dan 10 kilometer per uur.”

Wie graag lang wandelt, fietst of loopt, begint er best vroeg aan. Het is de bedoeling dat alle sportieve activiteiten afgerond zijn tegen de middag. Inschrijven kan vanaf 7.30 uur tot 11 uur.

Glas op het terras

Het verjaardagsfeest is ook een afscheid. De ‘eeuwige’ voorzitter Patrick Doornaert geeft de fakkel door aan Tom Verleyen. Patrick hoopt om heel wat ex-joggers te mogen ontmoeten. “Om 12.30 uur nemen we namelijk een foto met alle oud-leden, meteen een uitnodiging om een glas te komen drinken op ons terras.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten