Lekkere ijsjes op ’t Beekhof in Zarren, met zicht op trekpaarden: “Straks ook ritjes met de koets”

Op het terras van ’t Beekhof in de Vrijbosstraat kan je weer genieten van een lekker ijsje of een fris drankje. Op de foto zie je uitbaatster Lindsay Matthieu samen met Femke Aernoudt en Marjolein Carteel.©GINO COGHE Foto Coghe
Op het terras van ’t Beekhof in de Vrijbosstraat kan je weer genieten van een lekker ijsje of een fris drankje. Op de foto zie je uitbaatster Lindsay Matthieu samen met Femke Aernoudt en Marjolein Carteel.©GINO COGHE Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

In de Vrijbosstraat 3 in Zarren kan je vanaf nu genieten van een lekker ijsje op het terras van ’t Beekhof. Wie even wil verpozen tijdens het wandelen of fietsen, krijgt daarnaast ook nog zicht op de drie mooie Belgische trekpaarden van de voormalige hoeve die nu bewoond wordt door Lindsay Matthieu en Steven Hoet en dochter Femke.

Lindsay Matthieu en Steven Hoet woonden aanvankelijk langs de Staatsbaan op Kortemark-Elle waar Lindsay het kattenhotel Pluizebol uitbaatte, maar sinds vorig jaar kan je hen terugvinden in de landelijke Vrijbosstraat 3 in Zarren waar ze de voormalige hoeve ’t Beekhof kochten.

“We hebben een passie voor Belgische trekpaarden, op de hoeve is daar voldoende plaats voor en zo kwamen Max, Lars en Karel erbij. Recent kreeg ons drietal nog gezelschap van Asterix, een loper die uitkijkt naar een welverdiend pensioen”, gaat Lindsay van start. “Met de trekpaarden zijn we aan het leren om koetsen te trekken, zodat we in de nabije toekomst in de buurt ritjes kunnen maken. Korte tochtjes in de nabijgelegen fruitboomgaard van de familie Devos kunnen wel al.”

Glamping

Lindsay, Steven en Femke droomden ervan om in de weide achter het woonhuis een glamping te beginnen – een samentrekking van glamoreus en kamperen, een soort luxueus kamperen, zeg maar – maar kregen helaas geen vergunning.

Korte tochtjes in de fruitboomgaard van de familie Devos kunnen wel al

“We moesten dus op zoek naar een alternatief”, gaat Lindsay verder. “Omdat hier altijd wel veel fietsers en wandelaars passeren, kwamen we op het idee van een ijssalon op het terras. Het lijkt ons leuk dat passanten even kunnen uitrusten met zicht op onze mooie paarden. We hebben de tafeltjes goed verspreid gezet, zodat iedereen veilig kan plaatsnemen.”

Bossneppe

“De horeca is voor mij niet helemaal nieuw, in het verleden had ik namelijk een bistro aan het station in Diksmuide. We zullen ijscoupes en hoorntjes serveren met het lekkere ijs van de Bossneppe uit Lichtervelde.”

“We hebben ook frisdranken, warme dranken en lekkere abdijbieren in ons aanbod en we proberen ook de kaart van lokale bieren te trekken.”

Terras ’t Beekhof gaat nu zaterdag 12 juni open vanaf 10 uur. “Ook op zondag zijn we open, de overige openingsdagen en – uren liggen nog niet helemaal vast, eerst gaan we bekijken hoe het loopt in de zomer”, besluit Lindsay.

Meer nieuws over ’t Beekhof kan je volgen op Facebook

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.