Lauwe heeft zijn eigen Monopoly-spel

Wie wordt de nieuwe vastgoedtycoon van Lauwe? Dankzij het nieuwe en vooral unieke Monopoly Lauwe kaartspel kunnen would-be investeerders alvast het gros van de Lauwse straten kopen. Het limited edition spel is een hersenkronkel van Sebastien Sintobin, de zaakvoerder van de Select supermarkt.

Het Lauwse Monopoly-spel is een bijzondere vorm van een spaaractie.© CL
Het Lauwse Monopoly-spel is een bijzondere vorm van een spaaractie.© CL

Dat de supermarkt, een icoon in de grensgemeente, niet vies is van aparte acties is een publiek geheim. “Heel wat van onze collega’s organiseren, net zoals wij, van tijd tot tijd spaaracties. Het is een manier om de klanten te belonen voor hun trouw aan de winkel en het is natuurlijk ook altijd fijn om iets te kunnen geven.” Toch bleef Sebastien niet steken bij de traditionele handdoeken of potten en pannen maar zoekt hij het keer op keer in een originele hoek.

“Vorig jaar kregen we vanuit Nederland een voorstel om een eigen en vooral officieel Monopoly-spel te laten maken”, gaat hij verder. “We hadden toen net al verschillende acties achter de rug en besloten toen nog even te wachten maar dit jaar kwam het voorstel opnieuw naar boven.”

Trotse Lauwenaars

“Ik weet dat heel wat van onze collega’s nogal sceptisch staan ten opzichte van dergelijk spel maar dat is nu net waar Lauwe het grote verschil maakt. Het is een gemeente die leeft, waar mensen elkaar kennen en vooral samenhangen. Mensen zijn oprecht trots wanneer ze zeggen dat ze Lauwenaar zijn, dus een eigen Monopoly-spel kon wel eens een schitterend concept gaan worden.”

In geen tijd toverde het Select team de supermarkt om tot een Monopoly-hotspot, waar het nieuwe kaartspel centraal staat. “ We kozen voor 22 straten uit de gemeente, een mix van belangrijke assen en straten waar onze medewerkers wonen ”, verklaart Sebastien. “Dan namen we ook de 3 scholen mee in de lijst en ook Sportgroep De Vaste Vuist kreeg een eigen kaart.”

“Het principe is zoals dat van alle Monopoly-spelletjes: zoveel mogelijk straten in bezit krijgen. De reacties die we nu al kregen, zijn alvast fantastisch. Je hebt Monopoly-liefhebbers die het leuk vinden een andere versie te spelen en dan heb je natuurlijk ook de rasechte Lauwenaars die nu een spel kunnen spelen met bekende namen op.”

Duizend stuks

Wie zich geroepen voelt de nieuwe burgemeester te worden van de Lauwbergstraat of een hotel wenst te bouwen in de Menenstraat, twijfelt best niet al te lang. “We lieten in totaal 1.000 sets van het officiële spel maken”, sluit de ondernemer af.

“Je kan er eentje bemachtigen door stempels te verzamelen, eenvoudiger kan niet. Eenmaal ze allemaal de deur uit zijn, is het dan ook afgelopen en mogen de dromen om ooit de helft van alle straten te bezitten, worden opgeborgen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.