Kust bereidt zich voor op druk weekend met stewards en extra politie

Door het voorspelde mooie weer verwacht de kust opnieuw heel wat volk. (archieffoto zomer 2020)© Foto Kurt
Door het voorspelde mooie weer verwacht de kust opnieuw heel wat volk. (archieffoto zomer 2020)© Foto Kurt

De kust maakt zich klaar voor een druk weekend. Verschillende kuststeden zetten extra stewards en politie in om te drukke momenten te vermijden. Onder meer Oostende en Knokke-Heist voorzien extra stewards om de drukte in goede banen te leiden.

Vanwege het voorspelde goede weer verwacht de kust komend weekend heel wat bezoekers. Verschillende kuststeden bereiden zich dan ook voor om de drukte coronaveilig in goede banen te leiden. Zo staan in Oostende de stewards het hele weekend klaar om mensen te sensibiliseren en drukte te spreiden. De Oostendse politie volgt de situatie via het cameranetwerk en zal ingrijpen indien nodig.

“Als er te veel volk op dezelfde plaats is, kunnen we bepaalde straten afsluiten. Zo hebben we al enkele keren de Westelijke strekdam moeten afsluiten. Ik roep mensen op om een rustigere plaats op te zoeken als ze zien dat het ergens te druk is”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Druktebarometer raadplegen

Ook kustgemeente Knokke-Heist verwacht heel wat extra volk en zet daarom extra stewards en extra politie in. “Knokke-Heist telt een groot aantal tweedeverblijvers en met het mooie weer zullen ook dagtoeristen afzakken. Daarom raden we bezoekers aan zeker de druktebarometer te raadplegen”, zegt eerste schepen Piet De Groote.

Daarnaast zullen stewards mensen sensibiliseren over de coronamaatregelen. De politie doet aan crowdcontrol via het cameranetwerk. “Indien nodig kunnen we via digitale borden mensen omleiden naar onze deelgemeenten.” Vorig weekend werd het al te druk in de kustgemeente waardoor het gemeentebestuur opriep om niet meer naar Knokke-Heist te komen.

Raamverkoop

Voorts zal ook Blankenberge de drukte in de gaten houden. Daar worden extra gemeenschapswachten ingezet in het kernwinkelgebied. Ook de politie houdt er de situatie in het oog. Indien nodig zal de hoofdstraat, de Kerkstraat, worden afgesloten.

De politie zal er bovendien ook controleren op drukte rond zaken met raamverkoop. “We sensibiliseren onze uitbaters die raamverkoop doen maar soms kan het er druk worden. Daarop zal de politie ook controleren zodat alles veilig kan verlopen”, zegt burgemeester Daphné Dumery.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier