KSV Deerlijk Wielertoerisme herneemt met 62 leden

Dieter Callens is de uittredende kampioen. “We hebben echt een goed gestructureerde club”, zegt hij. “Het is moeilijk om nog beter te doen.”© RD
Dieter Callens is de uittredende kampioen. “We hebben echt een goed gestructureerde club”, zegt hij. “Het is moeilijk om nog beter te doen.”© RD
Redactie KW

Koning Fiets is weer in het land, maar van lange slierten wielertoeristen is er nog geen sprake. De coronamaatregelen, die voorlopig tot 1 april gelden, laten de clubs niet toe om ritjes in groep te organiseren. Dus ook niet de fietsfanaten van KSV Deerlijk Wielertoerisme, die dit jaar met 62 zijn. En ze blikken allemaal gretig vooruit.

Wielertoeristen in het straatbeeld betekent dat de lente in aantocht is. “Net als in de goed beschermde blaadjes, begint het ook in onze kuiten te kriebelen om er weer tegenaan te gaan”, stelt voorzitter Patrick Van Laere. “De echte start is wel uitgesteld, maar dat weerhoudt ons niet om te gaan fietsen. Om onze conditie op te bouwen of te onderhouden, plaatsen we met de club wekelijks een suggestierit op de kalender. Ritjes die je alleen of in een groep van maximaal tien kunt fietsen. Heel wat leden hebben er al gereden, met de juiste discipline: telkens werden de afstandsregels en ‘bubbelgrootte’ gerespecteerd. Maar we hopen uiteraard vanaf begin april weer in groep(jes) te kunnen starten op zondagvoormiddag.”

“We beginnen aan het nieuwe wielerjaar met 62 leden. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Drie leden hernieuwden hun lidmaatschap niet: Walter Coucke, onze erevoorzitter die ruim een halve eeuw lid was, en Kristof Decavel en Christophe Leenaert. Met Milan Van Laere (19), Manu Degloire (23), Matthias T’Kindt (31), Ward Vandemaele (45) en Nico Vandekerckhove (54) mogen we vijf nieuwe leden verwelkomen.”

Naar Colmar

“Ik dank de trouwe sponsors die onze clubwerking mogelijk maken: Delphos Haircosmetics, Verzekeringen Guido en Carine Dujardin, Lysair, Nestor, Sanitair en Verwarming Deweer, Deureka, Frager, Hoet Trailers, Snooker Pocket, C&V Construct, Rogelli Sportswear en Tuinen Silvère Vandeputte.”

“Iedere week staat er een suggestierit op de kalender. Voor wie conditie wil opbouwen”

– Patrick Van Laere voorzitter

“Met het bestuur hebben we ondertussen niet stilgezeten en kunnen we weer met een mooi jaarprogramma voor de dag te komen. De uitschieter is dit jaar de driedaagse naar Colmar, op 17, 18 en 19 juli. Ook de klassiekers staan weer op de agenda: de rit naar Halle, de verplaatsingsrit, de bergrit, de nijverheidsprijs en de marathonrit. De nevenproef die in september wordt gereden, speelt een bepalende factor voor het aanduiden van de nieuwe clubkampioen. Vorig jaar was de hoogste eer weggelegd voor Dieter Callens, maar we konden onze kampioen eigenlijk nog niet de passende hulde geven…”

Tevreden Kampioen

“Na een derde plaats in mijn eerste jaar, een tweede plaats in mijn tweede jaar was het in 2020 bingo”, vertelt Dieter Callens, die samen met echtgenote Jolien Matthys en dochters Alexia en Alice in Beveren-Leie woont. “Voor aanvang van de nevenproef waren we nog met negen leden die geen enkele rit gemist hadden en in aanmerking kwamen voor de felbegeerde titel. Het was een kwestie van goed inschatten, maar ik was goed voorbereid en heb het uiteindelijk gehaald.”

“Ik heb vroeger nog gekoerst bij de nieuwelingen, juniores en beloften. Mijn vader Rino was ook enkele jaren lid van de KSV Deerlijk Wielertoeristen. Als verant-woordelijke van de wegkapiteins maak ik ook deel uit van het bestuur. We hebben een goed gestructureerde club, waarin alles op wieltjes loopt. Het is moeilijk om nog veel verbetering in de werking te brengen. Het gaat echt prima.”

(RD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.