KSA Merkem trekt binnenkort op kamp naar het Waalse Froidchapelle

Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Hoewel er ook bij KSA Merkem heel wat activiteiten niet konden doorgaan, wordt er toch een kamp georganiseerd. De jeugdbeweging vertrekt over drie dagen naar het Henegouwse Froidchapelle. Leider René Demonie vertelt wat er op het programma staat.

“De leiding vertrekt op 11 juli naar het kamp terwijl de knapen en jongvernieuwers al op 10 juli te voet en met de fiets vertrekken om dan een stuk met de trein te doen. Op 12 juli komt de rest dan aan, we zullen met 48 leiders, 12 personen in de kookploeg en 130 leden op kamp gaan”, vertelt René Demonie van de KSA Merkem “We gaan naar Froidchapelle, een landelijke en bosrijke gemeente in de provincie Henegouwen met 4.000 inwoners en vlakbij de Lacs de l’eau D’Heures. Daar zijn heel wat wateractiviteiten mogelijk. We zijn drie jaar op rij naar Limburg getrokken, waar het ook heel mooi en aangenaam was om ons kamp op te zetten, maar nu zitten we in een omgeving met veel meer bos en tegelijk ook het water. Het wordt zeker en vast een boeiend en leuk kamp. Op 21 juli is dan iedereen weer thuis.”

‘Petje Pasta’

Tijdens de coronaperiode kon de KSA toch nog hun jaarlijkse Petje Pasta organiseren. “In samenwerking met Laurent van La Kantina en Carrefour in Houthulst werd er spaghetti gemaakt en verkocht in de Carrefour. De opbrengst hiervan werd onder drie jeugdbewegingen verdeeld, waaronder onze KSA. Met die opbrengst konden we nieuw keukenmateriaal aankopen. Dit kwam heel goed van pas, want op de kampplaats is er bijna geen keukenmateriaal voorhanden en kunnen we het nieuwe materiaal goed gebruiken.”

Deze zomer wordt nog een aantal evenementen georganiseerd. “De ASPI’s organiseren een zomerbar achter het lokaal en er volgt ook nog een barbecue als afscheid en dank voor de leiding die stopt. Dat is vorig jaar niet kunnen doorgaan. Op 3 september worden de kampdia’s getoond en op 23 september start het nieuwe werkjaar. We hopen in oktober weer volop te mogen fuiven op onze Metje Marta fuif. Dat zal dan de eerste fuif zijn”, besluit René Demonie. (ACK)

Contact met de KSA kan via René Demonie op het nummer 0496 38 42 52, meer weten kan via www.ksamerkem.be en via www.facebook.com/ksaa.merkem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier