Kortrijk Gordelt scoort

De organisatie van Kortrijk Gordelt. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Kortrijk Gordelt mocht zondag de spits afbijten van de tweede dag van de Leiefeesten. Nog voor de start waren al 400 sportievelingen ingeschreven voor de wandel- en fietstochten. “Een succes”, aldus Trui Steenhoudt van Kortrijk Gordelt.

Giovanny, Anke, Trui, Peter, Birgit, Katrien en Mieke stonden in voor de organisatie. “Kortrijk Gordelt wil de Vlaamse feestdag in Kortrijk een sportief karakter geven. We hebben geluk dat het weer meezit en zijn tevreden dat er nu al zoveel inschrijvingen zijn.”

“Je mag rekenen dat we dit in de loop van de dag maal 2,5 mogen vermenigvuldigen. Normaal hebben we tussen de 800 en 1.000 deelnemers. We zijn dus goed op weg”, glunderde Trui ‘s ochtends.

Bezoek KVK-stadion valt in het water

“Er zijn ook veel deelnemers voor de fotozoektocht en de ‘snoepwandeling’ van Kortrijk naar Heule. Dat doet ons plezier want het is de eerste keer dat we zoiets organiseren.” Jammer genoeg viel tijdens de wandeltocht naar Heule het bezoek aan het KVK-stadion in het water. In het Guldensporenstadion zijn namelijk grote verbouwingswerken bezig.

“Deze werken zijn vrij ingrijpend, waardoor het stadion op dit moment niet toegankelijk is en we de veiligheid niet kunnen garanderen. We hadden jullie heel graag deze zondag ontvangen, maar het zal helaas niet mogelijk zijn. Jullie krijgen wel allemaal een voucher die je online kan inruilen om eens naar een KVK-match te komen kijken”, liet het bestuur van KVK Kortrijk weten.

(Lees verder onder de foto)

Klaar om 30 kilometer te trappen.
Klaar om 30 kilometer te trappen. © JVGK

De vijftigers Christa, Johan, Mia en Peter kwamen naar Kortrijk Gordelt om een fietstocht te doen. “We fietsen graag en houden van de buitenlucht. We doen dit regelmatig samen maar nu was het toch al een tijdje geleden. Het is leuk om te doen met af en toe een stop voor een drankje en een praatje met de mensen. Je ziet ook veel meer onderweg dan met de wagen”, vertelt Peter.

Hij koos samen met de groep voor de afstand van 30 kilometer. “De tocht loopt langs Bellegem en Rollegem en we weten nu al dat de bevoorrading en tussenstop in Café De Sportwereld is (lacht). We kijken ernaar uit”, aldus Peter net voor ze vertrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier