Komen-Waasten kreeg titel Sportieve Gemeente en drie sterren

Ook de petanque initiatieven telden mee.© CLL
Ook de petanque initiatieven telden mee.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Komen-Waasten kreeg recent de titel Sportieve Gemeente en werd prompt voorzien van een driesterren waardering. Het initiatief dat door de Waalse regering in het leven was geroepen, kon op de deelname van 128 steden en gemeenten rekenen. Komen-Waasten schopte het tot bij de 15 besten van de klas.

Alexandre Vandermarliere, verantwoordelijk voor de sportinfrastructuur van de gemeente, reageerde alvast enthousiast op deze erkenning.

“128 gemeentebesturen dienden een dossier in om aan te tonen hoe ze zijn blijven inzetten op sportbeleving tijdens de coronacrisis. Bewegen is gezond maar natuurlijk waren er heel wat beperkingen die de nodige kopzorgen met zich meebrachten.”

Uitzonderlijke waardering

“De overheid evalueerde de aanvragen stuk voor stuk en daaruit bleek dat 86 gemeenten zich uiterst verdienstelijk hadden ingezet tijdens de afgelopen maanden. Hiermee keken ze vooral naar wat er werd georganiseerd, op een coronaveilige manier en welke openlucht insfrastructuren er ter beschikking werden gesteld van de inwoners.”

“Bij die 86 uitverkoren, kregen 15 deelnemers een uitzonderlijke driesterren waardering waaronder ook Komen-Waasten. De experts konden vooral onze manier van aanpakken waarderen, waar we sport met cultuur en geschiedenis combineren”, gaf Alexandre Vandermarliere nog mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier