Kinesist Lien start met individuele looptherapie

Running-therapeute Lien wil mensen aan het lopen krijgen.© gf
Running-therapeute Lien wil mensen aan het lopen krijgen.© gf
Redactie KW

Kinesist Lien Cruyt (27) gaat binnenkort aan de slag als ‘running-therapeute’. Intussen woont Lien in Anzegem en werkt ze al als kinesist in Deinze. “Ik ga mensen niet leren hoe ze een marathon moeten lopen.” Maar wat dan wel?

Na enkele jaren ervaring als kinesist merkte de uit Ooigem afkomstige Lien Cruyt (27) dat ze de mensen maar moeilijk aan het lopen kon brengen.

Lien ontvangt bij groepspraktijk Facet vaak mensen met stress- en spanningsklachten. Lopen kan daarvoor vaak een positief effect hebben. “We raden de patiënten aan om te beginnen lopen, maar dat gaat niet altijd van een leien dakje. Ik vroeg me op de duur af of ik meer zou kunnen doen om die mensen te begeleiden”, klinkt het.

Daarom besloot Lien in bijberoep ‘running-therapie’ te geven. “Ik ga mensen niet leren hoe ze een marathon kunnen lopen, maar ik geef tips en begeleiding om mensen aan het lopen te brengen en te houden. Voor veel mensen kan lopen als een uitlaatklep gebruikt worden. Die filosofie zal ik proberen over te brengen.”

Kine aan huis

Na een vrijblijvend intakegesprek zal Lien vijf weken begeleiding voorzien. “Ik wil de voorgeschiedenis en de motivatie van de mensen leren kennen. Vervolgens gaan we drie keer per week lopen, waarvan ik één keer meeloop. Dat kan eventueel aan de hand van een schema. En tot slot zal ik ook nog enkele oefeningen integreren.”

De uitvalbasis van Lien is de stadionuitbreiding in Waregem of het domein bij het zwembad van Deinze. “Maar ik kom ook graag tot bij de mensen. In Ooigem ga ik bijvoorbeeld ook nog heel graag lopen”, besluit ze. (NVR)

Lien contacteren kan via Facebook en Instagram op de pagina Run with Lien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier