Kindergemeenteraad Harelbeke moedigt aan om te fietsen

De tocht is iets meer dan vijftien kilometer lang, loopt doorheen Harelbeke en stopt langs de leukste plekjes, gekozen door de leden van de kindergemeenteraad van 2021.© foto Peter Van Herzeele
De tocht is iets meer dan vijftien kilometer lang, loopt doorheen Harelbeke en stopt langs de leukste plekjes, gekozen door de leden van de kindergemeenteraad van 2021.© foto Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele

Stad Harelbeke en de kindergemeenteraad hebben samen een nieuws fietstocht in elkaar gestoken in het kader van de campagne ‘Oarelbeke ip de vélo’ . Dit naar aanleiding van de opmaak van het nieuw Mobiliteitsplan.

Stad Harelbeke wil de fietsers de aandacht geven die ze verdienen en duurzame mobiliteit stimuleren. Dat doen ze onder andere met de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan voor Harelbeke, maar ook met een nieuwe fietscampagne ‘Oarelbeke ip de vélo’. Eén van de acties die onder deze campagne loopt is een nieuwe fietstocht voor gezinnen, in samenwerking met de kindergemeenteraad.

Het is een gezinsfietstocht van iets meer dan vijftien kilometer. De tocht loopt doorheen Harelbeke en stopt langs de leukste plekjes, gekozen door de leden van de kindergemeenteraad van 2021. Op de fietstocht zijn er acht tussenstops voorzien waar kinderen een toffe opdracht, gerelateerd met fietsen, kunnen uitvoeren of een leuk wist-je-datje krijgen omtrent fietsen.

Wedstrijd tijdens paasvakantie

Alle kindergemeenteraadsleden die een leuk plekje aanleverden, worden onderweg ook afgebeeld op een paneel langs de fietsroute. Deze panelen blijven staan tot eind augustus.

Gedurende de paasvakantie is er een wedstrijd aan gekoppeld. Deelnemers die een foto plaatsen op Instagram met de hashtag #oarelbekeipdevelo tijdens hun fietstocht, winnen een superleuk fietsgadget.

Alle informatie over de fietstocht, de route of de grotere campagne ‘Oarelbeke ip de vélo’ vind je op www.oarelbekeipdevelo.be .

(Peter Van Herzeele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.