https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kevin Bockstaele kan eindelijk zijn café ’@Kevin’ aan de overweg in Loppem openen

Kevin Bockstaele staat te popelen om op zaterdag 8 mei zijn terras te openen, waar plaats is voor 60 personen. Ook aan de kinderen werd gedacht.© BC
Kevin Bockstaele staat te popelen om op zaterdag 8 mei zijn terras te openen, waar plaats is voor 60 personen. Ook aan de kinderen werd gedacht.© BC
Bieke Cobbaert

Zaterdag 8 mei is het eindelijk zo ver. Na meer dan zes maanden kan Kevin Bockstaele ein-de-lijk de deuren open van zijn café @Kevin aan de overweg in Loppem. “Ik sta echt te popelen. De opsluiting heeft lang genoeg geduurd, we willen allemaal weer onder de mensen komen.”

Net over de spoorweg in de Stationsstraat, daar waar vroeger café Pacha gevestigd was, opent Kevin Bockstaele (36) op zaterdag 8 mei het terras van zijn gloednieuwe horecazaak @Kevin. Hij friste de zaak op tot een mooi geheel, inclusief terras voor 60 personen mét speeltuintje voor kinderen.

Kevin is geen onbekende in de Groot-Zedelgemse horeca. “Op Zuidwege heb ik 15 jaar een horecazaak uitgebaat. Daarna heb ik drie jaar in een horecazaak in Brugge gewerkt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom keek ik al een tijdje rond naar een geschikt pand waar ik opnieuw een horecazaak kon beginnen”, begint Kevin.

Het water staat me aan de lippen, de sluiting moest niet veel langer meer duren

In Loppem vond hij dat geschikte pand. “Er was nog veel werk aan, maar we hebben ons best gedaan om er iets moois van te maken. Een dag voor de opening werd helaas de nieuwe horecasluiting aangekondigd. Bijna zeven maanden later kan ik eindelijk openen. Ik sta echt te popelen.”

“Het moest ook niet veel langer meer duren, want het water staat mij aan de lippen. Ik heb heel wat investeringen gedaan en volgende week komt de drankenleverancier langs. Al die facturen moeten betaald geraken. Ook het gebrek aan sociaal contact begon te wegen. Je kunt niet geloven hoe blij ik zal zijn als ik straks de mensen kan verwelkomen. De opsluiting heeft lang genoeg geduurd, we verlangen allemaal om weer onder de mensen komen.”

Tapas en wafels

Kevin heeft duidelijk gevoel voor styling, want de zaak is niet alleen buiten, maar ook binnenin zeer gezellig en smaakvol ingericht in zwart-grijze tinten met een gele toets. Wie wil kan zichzelf zowel aan de bar, een gewone tafel, een loungetafel of in de gezellige zit-hoek nestelen. “Ik ben van plan om toch zeker de eerste maand dagelijks te openen van 9 uur ’s morgens tot 22 uur ’s avonds.”

@Kevin is meer dan gewoon een café. “Ik serveer ook tapas en in de namiddag kunnen de mensen hier terecht in de tearoom voor wafels en ander lekkers”, aldus de zaakvoerder die de zaak zijn eigen naam gaf. “Door mijn jarenlange ervaring in de horeca, kent iedereen mij als Kevin. Ik moest dus niet lang zoeken naar een naam.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.