Jules Delaere brengt met Liquid Sunset het zuiden op je terras

Jules Delaere lanceert een tweede Midi-aperitief© TVG
Jules Delaere lanceert een tweede Midi-aperitief© TVG
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Jules Delaere (25) lanceert aanstaande zaterdag zijn tweede aperitief, Liquid Sunset. Een frisse, op wijn gebaseerde, aperitief die de perfecte tegenhanger moet worden van zijn vorige brouwsel. Het fruitige karakter moet de proever meetrekken naar een zonnig terras in een idyllisch dorp in het zuiden van Frankrijk. De aperitief past perfect binnen de serie van verfrissende mediterrane aperitieven waar Delaere actief mee bezig is.

“Midi geniet je op de uren tussen work and play, wanneer de zon zijn laatste stralen op je gezicht laat schijnen en je je in goed gezelschap klaarmaakt voor een heerlijke maaltijd”, vertelt Delaere ons. Na zijn opleiding hotelschool in Hotel- en Toerismeschool Spermalie volgde de jonge ondernemer nog een bachelor hotelmanagement.

“Hospitality, koken en smaak in het algemeen is iets wat door de aderen van onze familie stroomt. We werden van jongs af aan ondergedompeld in de mooie wereld van smaken en van mensen ontvangen om een fijn moment te beleven met heerlijk bereide gerechten en dranken”, vertelt de ondernemer.

Fruitige variant

Dankzij Jules achtergrond in de gastronomie en een samenwerking met ontwikkelingslabo Proef kan de hele productie in-house gebeuren vanuit zijn atelier in Kortrijk. “Van begin tot einde staan we erop alles correct te doen, met respect voor onze grondstoffen en de maatschappij”, zegt Jules Delaere. Het bottelen gebeurt in een sociale werkplaats in Brugge. “Hierdoor vertelt Midi Apéritifs een mooi Belgisch en lokaal verhaal van pure, eerlijke producten.”

In tegenstelling tot de kruidige variant werd er dit keer voor een meer fruitige variant gegaan. Onder meer Chenin Blanc druiven, versterkt met onder andere abrikoos, Amalfi Citroen, tijm, amandel en gentiaan passeren de revue in de productie. “We willen hiermee een breed publiek kunnen bereiken en focussen ons keer op keer op de perfecte smaak”, vertelt Jules Delaere.

Buitenland

Ondertussen gaat het hard voor de jonge ondernemer. De rotatie in Duitsland en Zwitserland loopt, ondanks de coronacrisis, vlot en Delaere heeft ook al gesprekken lopen in andere landen. “We doen alles stap voor stap om de juiste beslissingen te kunnen maken. Corona heeft ons geen windeieren gelegd maar wel de nodige tijd gegeven om onze pijnpunten aan te pakken en een strategie uit te schrijven.”

Wie de aperitief wil kopen kan dat via www.midiaperitifs.com of in de betere drankenhandel. Een fles kost 27,50 euro en kan puur gedronken worden of in cocktailvorm. Meer informatie op de website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.