Jeugdhuis Den Artisjoc viert vijftienjarig bestaan met gemaskerd galabal

Femke Stragier, Maarten Koroknai, Kenneth Cleynhens, Collin Van Hauwaert, schepen Sam Van de Caveye, Ruben Verkest, burgemeester Jan de Keyser, Caro Verbrugghe, schepen Els Roelof, Robin Stragier, Thibault Werrebrouck.
Redactie KW

Op vrijdag 5 november 2021 vierde jeugdhuis JOC Den Artisjoc in Oostkamp zijn vijftienjarig bestaan. Zij organiseerden voor die gelegenheid het galabal ‘Masquerade’ waarbij iedereen gemaskerd en in galakledij werd onthaald.

Ook burgemeester Jan de Keyser kwam de feestvierders feliciteren: “Het jeugdhuis in Oostkamp is een plek waar jonge mensen elkaar kunnen ontmoeten in een ongedwongen sfeer en er samen iets kunnen realiseren. Ze leren er ook nieuwe leeftijdsgenoten kennen.”

Veilige uitgaansplek

Elke vrijdagavond tussen negen en twee uur ‘s avonds zijn de deuren van JOC Den Artisjoc geopend door een team van enthousiaste vrijwilligers. De verbondenheid onder hen is voelbaar: “Het Jeugd Ontmoetingscentrum is een plaats voor mensen die niet bij een jeugdbeweging aangesloten zijn en zich hier willen verenigen. Vrijwilligers houden de bar open en organiseren activiteiten zoals het galabal vanavond. Voor de gelegenheid vroegen we iedereen opgekleed en met een masker te komen.”

“Je moet nooit bang zijn dat je niemand gaat kennen wanneer je hier toekomt,” klinkt het aan de toog. “We omarmen iedereen. Je kan altijd langskomen om een babbeltje te doen. Het JOC is een veilige uitgaansplek zonder uitsluiting, iedereen is welkom.”

Vaste waarde

De bijzondere avond start met een hapje en een drankje tijdens de receptie. Daarna wordt de sfeer en gezelligheid verzorgd door 3 lokale DJ’s: Dubtexx. b2b Thides, 207FM en DJ Lammy.

Jan de Keyser, burgemeester: “In die 15 jaar is JOC Den Artisjok een vaste waarde in Oostkamp geworden. Het JOC vervult een belangrijke rol om jongeren met elkaar te verbinden, wat zeker tijdens de coronacrisis essentieel bleek voor velen. Zij bleven actief en zochten naar oplossingen om hun doelgroep op een leuke manier verstrooiing te bieden. Ook tijdens de zomer zorgen ze voor een plek waar tieners hun vakantie samen kunnen beleven. Zo creëren ze een plek waar iedere jongere welkom is en zorgen ze mee voor een warm 8020.” (LS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.