Jeugdhuis Chaplin in Sint-Eloois-Winkel verhuisd in afwachting van nieuwbouw

Nele Demets, Thomas Ghesquiere en Silke Vandromme.© Jan Stragier
Nele Demets, Thomas Ghesquiere en Silke Vandromme.© Jan Stragier
Bert Feys

De jongeren van het Sint-Eloois-Winkelse jeugdhuis Chaplin zijn verhuisd van de Gullegemsestraat naar de zaal Sint-Elooi. Er activiteiten organiseren, mogen ze nog niet. Het bestuur merkt wel dat de bierwandelingen een succes zijn. Het voormalig jeugdhuis gaat binnenkort tegen de vlakte en maakt plaats voor een nieuwbouw voor de jongeren en het paardenkoerscomité.

Het gemeentebestuur stelt een aannemer aan die zal instaan voor de afbraak van het huidige jeugdhuis langs de Gullegemsestraat. Het gebouw maakt plaats voor een nieuwbouw die straks de thuis moet worden van zowel het jeugdhuis als van het paardenkoerscomité. Rond de jaarwisseling startten de jongeren van het jeugdhuis met de verhuis van hun materiaal. Jeugdhuis Chaplin krijgt tijdelijk haar stekje in zaal Sint-Elooi, in de schaduw van de kerk. “In kleine groepjes en op een veilige manier hebben we alles verhuisd. We proberen de zaal zo leuk mogelijk in te richten. Beetje bij beetje komen we er wel. Momenteel is het wel totaal niet duidelijk wanneer we de deuren weer kunnen openen”, aldus voorzitter Thomas Ghesquiere.

“Het is een heftig jaar geweest, maar we laten ons niet doen” – Thomas Ghesquiere

Ondertussen zoekt het bestuur van jeugdhuis Chaplin naar manieren om toch wat geld in het laatje te brengen. De voorbije periode organiseerden de jongeren meermaals een bierwandeling, een concept dat lijkt aan te slaan. “In kleine groepjes wandelen de deelnemers een parcours af. Onderweg komen ze verschillende Chaplinboxen tegen. Door het oplossen van enkele raadseltjes kunnen ze de code van de boxen kraken. Eens de boxen open zijn, vinden de deelnemers er enkele drankjes. Biertjes, maar ook frisdrank of water bijvoorbeeld”, legt Thomas het concept uit.

Lidkaarten

Ondertussen is het jeugdhuis ook gestart met de verkoop van lidkaarten ter waarde van 10 euro. “Dat is iets dat we tot voor een jaar of twee altijd deden en we nu weer opstarten.” Wie een lidkaart koopt, krijgt extra voordelen wanneer het jeugdhuis weer open gaat. Zo krijgen leden voorrang bij inschrijving tijdens dat openingsweekend. Ook bij de inschrijving voor de populaire aperitiefdropping krijgen bezitters van een lidkaart voorrang. “Het is voor ons een heftig jaar geweest, maar we laten ons niet doen. We zien de toekomst positief in en zijn al bezig met het uitwerken van verschillende activiteiten. We denken dat heel wat jongeren er toch naar uitkijken om straks terug in het jeugdhuis aanwezig te zijn. Eerst in zaal Sint-Elooi, later in onze nieuwbouw.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.