Jean-Philippe Vrijghem gaat voor plekjes met een uitzicht: “Dit brengt me tot rust”

Jean-Philippe Vrijghem trekt er vaak op uit met de koersfiets om zijn hoofd leeg te maken.© Foto TVG
Jean-Philippe Vrijghem trekt er vaak op uit met de koersfiets om zijn hoofd leeg te maken.© Foto TVG
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Elke week toont een Bekende Kortrijkzaan (BK) zijn of haar favoriete plekje in of rond Kortrijk. Een stek waar onze BK tot rust komt, herinneringen aan vastknoopt, wegdroomt of simpelweg graag is. Deze week kiest Jean-Philippe Vrijghem voor Stadsgroen Marionetten.

Jean-Philippe Vrijghem mag voor het Kortrijks straatbeeld geen onbekende meer zijn. In volle corona zette hij zich in als vrijwilliger, geldinzamelaar, oprichter van een boodschappendienst en regio gebonden schoolvervoer. Een twintiger met een hart voor de mensen dus. Ook de prijs als laureaat in humanitarian and voluntary leadership bij JCI wist hij vlotjes binnen te halen. Een plek om tot rust te komen, was dus zeker van belang.

“Ik hou ervan om te genieten van een mooi zicht. Hier aan het Stadsgroen Marionetten kun je gewoon zalig wegdromen na een drukke dag of een stevige rit op de fiets”, weet Jean-Philippe ons te vertellen. De Marionetten is voor de Kortrijkzaan slechts één van de vele plaatsen waar het echt genieten is. “De rozentuin, de tonte kapel, de leieboorden zijn nog plaatsen waar ik graag vertoef. Maar ook Bellegem heeft prachtige uitzichten te bieden.”

Eigen onderneming

Jean-Philippe startte dit jaar ook zijn eigen onderneming op. Daarmee richt hij zich naar de immers populaire social media fanaten. “Ik blijf nog studeren ook, maar heb ontdekt dat ik sterk ben in het helpen van de mensen en het helpen oplossen van hun problemen. Ik wil hier graag verder op bouwen, want het doet deugd om te zien dat je mensen gelukkig maakt”, aldus nog Jean-Philippe.

foto TVK
foto TVK

Om dit alles een plaats te geven trekt de meester-vrijwilliger zich graag terug op wat voor hem uitzonderlijke locaties zijn. “Ik ga veel op baan met de koersfiets om mijn hoofd leeg te maken en rust dan uit op een plaats met uitzichten. Dat brengt rust en kalmte en geeft me extra energie om te blijven doorzetten in mijn leven. Mensen hebben dat nodig en moeten zichzelf durven binnenstebuiten keren”, besluit Jean-Philippe Vrijghem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.