Jan Guilini twee dagen dicht voor herstelling plafond boven het bad

© BELGA
Redactie KW

Het zwembad Jan Guilini zal op maandag 20 en dinsdag 21 december 2021 de deuren gesloten houden. Er wordt een onderhoud uitgevoerd aan het plafond boven het zwembad.

Hiervoor moet een stelling opgebouwd worden. Omdat er in deze afkoelingsweek van het onderwijs minder bezoekers verwacht worden dan gebruikelijk, wordt het onderhoud nu ingepland.

Schepen van sport Franky Demon: “Tijdens de aanwezigheid van de stelling wordt meteen ook een betonstaal afgenomen in het kader van de grote renovatie die gepland staat vanaf 2024. Het zwembad krijgt dan een grondige update waarbij de bouwkundige pijnpunten weggewerkt worden. Het zwembad zal dan ook uitgerust worden met betere technieken en meer faciliteiten voor de zwemmers (oa. meer groepskleedkamers).”

Lift

“We verbeteren dan ook de toegankelijkheid van het bad, zo zal er onder meer een lift worden voorzien. Om deze werken goed te kunnen uitvoeren zal het zwembad dan voor een langere periode dicht gaan. Maar ondertussen voeren we noodzakelijke kleine herstellingen zoals deze uit opdat zwemmers tot aan de grote renovatie kunnen blijven baantjes zwemmen in Guilini.”

Op woensdag 22 december 2021 kan er weer gezwommen worden. Wie niet zo lang kan wachten, kan uiteraard in de andere Brugse zwembaden Interbad en Lago Olympia terecht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.