Jabbeekse Imker Norbert Demonie zet beginnende imkers op de goede weg

Glasblazer en imker Norbert wil er nieuwe imkers bij. © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Onder impuls van imker Norbert Demonie organiseert de Koninklijke Brugsche Noorder- en Zuiderhoningbij vanaf 20 november een cursus bijenteelt voor beginnende imkers.

“Het kweken van bijen is een fascinerende bezigheid”, weet sfeermaker en imker Norbert Demonie uit Stalhille. “Meer en meer mensen tonen hiervoor interesse. Het oogsten van het eigen potje honing is een fantastische belevenis. Daarom lanceren we nu een cursus bijenteelt voor beginnende imkers. We krijgen hiervoor steun van de stad Brugge en de Vlaamse Gemeenschap.”

De theorielessen starten vanaf 20 november in het Natuurcentrum Beisbroek. De praktijklessen gaan door in de kruidentuin van domein Tudor. “We voorzien 11 theorie- en praktijklessen. Hiermee toveren we de geïnteresseerde burger om tot een heuse imker.

Allesomvattende lessen

We bespreken de teelt van en het omgaan met bijen, de anatomie van de bij, het inwinteren en uitwinteren, de vijanden van de bij, het proces om tot honing te komen en het gereedschap van de imker. En uiteraard overlopen we alle werkzaamheden tijdens het bijenjaar”, aldus Norbert. “Wie de natuur een handje wil helpen en graag zelf zijn eigen honing wil oogsten, is welkom.” (PA)

De lessenreeks kost 100 euro en gaat vanaf 20 november door op 11 zaterdagvoormiddagen, telkens van 9 tot 12 uur. Inschrijven kan via vrijetijd.brugge.be/buitenbeentjes. Meer informatie kan je bekomen via een mailtje naar norbert.demonie@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier