Izegemse stadsomlopen vormen samen een marathon

Annelies Schelpe, Pieter Vanhaecke en Lothar Feys aan het Rhodesgoed, waar de laatste lus van de stadsomloop werd uitgepijld.© Frank Meurisse
Annelies Schelpe, Pieter Vanhaecke en Lothar Feys aan het Rhodesgoed, waar de laatste lus van de stadsomloop werd uitgepijld.© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Wie de sportieve uitdaging durft aangaan kan voortaan een volledig bewegwijzerde marathon lopen in Izegem. Alle stads- en wijkomlopen zijn klaar voor gebruik en nemen je mee over bekende en onbekende wegen in Emelgem, Kachtem, Izegem en de Bosmolens.

“Alle omlopen zijn met elkaar verbonden met een gele verbindingslus. Wandel of loop je alle omlopen, dan heb je een marathon afgelegd”, zegt sportschepen Lothar Feys (N-VA). “Izegem wil zich meer en meer als gezonde gemeente profileren, waar sporten en veilig bewegen een duidelijke plek moet krijgen in de openbare ruimte. Onze stads- en wijkomlopen zijn naast die van Aalst een pilootproject van Sport Vlaanderen. Vanaf volgend jaar wordt dit in heel Vlaanderen breed uitgerold.”

In totaal zijn er vier wijkomlopen: sportcentrum (3,27 km), Emelgem (5,68 km), Kachtem (8,65 km) en Bosmolens (5,47 km).

Gekleurde grondnagels

“Via gekleurde grondnagels word je door je wijk of zelfs volledige stad geloodst”, vervolgt de schepen. “De bewegwijzering en de startzuilen zijn gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. Onze sportdienst zorgde er voor dat alles op zijn plaats staat.”

Om de loopomlopen extra in de kijker te zetten organiseert de sportdienst deze zomer de Strava 100 kilometerchallenge. “Hiervoor richten we de club ‘Strava Runners Izegem’ op en registreerden we elke omloop als segment op Strava”, legt sportpromotor Annelies Schelpe uit. “Wie tijdens juli en augustus in totaal 100 km loopt en élke omloop minstens één keer aandoet, ontvangt een Strava 100 km-challenge T-shirt. Wie de volledige route in één keer aflegt, maakt kans op een extra prijs. We zijn niet op zoek naar de snelste loper of wandelaar, maar willen wel zoveel mogelijk mensen aanzetten om te bewegen.”

Info: www.izegem.be/sport .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.