Infocoaches in de Oostendse uitgaansbuurt blijken succes en worden opnieuw ingezet

Schepen Maxim Donck blikt tevreden terug op het proefproject: “De infocoaches hebben hun nut getoond” © GF
Redactie KW

Eerder dit jaar werden tijdens de drukke zomeravonden infocoaches ingezet. Het proefproject moest de uitgaanssfeer nog versterken. Na evaluatie blijkt het project bijzonder geslaagd. Daarom worden de infocoaches opnieuw ingezet tijdens de kerstperiode.

In juli en augustus werd extra ingezet op een positieve uitgaansbeleving in de uitgaansbuurt. Een proefproject met infocoaches moest de positieve uitgaanssfeer extra versterken. Met hun zowel preventieve als hulpverlenende rol hielden de infocoaches de uitgaansbuurt gezellig en veilig.

Nut

Schepen Maxim Donck blikt tevreden terug op het proefproject: “De infocoaches hebben hun nut getoond. Er was een vlotte samenwerking met de lokale politie en er kon kort op de bal worden gespeeld. De infocoaches waren de extra ogen op het terrein die potentiële problemen sneller konden melden. Op die manier slaagden ze erin om de sfeer gezellig te houden.”

De schepen schetst hun takenpakket: “Op drukke zomeravonden waren de infocoaches aanwezig om contact te maken met het uitgaanspubliek en hun vragen te beantwoorden. Ze hadden zowel een hulpverlenende als een preventieve functie. Ze vielen op een positieve manier op in het straatbeeld. Op die manier konden ze bijdragen tot een veilige en betere uitgaanservaring. Nu blijkt dat ze in die opdracht zijn geslaagd.”

Kerstperiode

Omdat de infocoaches een succes bleken worden ze opnieuw ingezet tijdens de kerstperiode. Concreet zijn ze actief op volgende dagen, telkens van 23 uur – 4 uur: 23/12 24/12 en 25/12, 30/12, 31/12 en 01/01, 06/01 en 07/01. Er komt ook een EHBO/Infopunt op het Monacoplein.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier