Indoor skatepark Beastwood opent de deuren: “Infrastructuur op maat van Brugse skaters”

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis en Levi Vermote, uitbater van het indoor skatepark Beastwood: “We organiseren ook lessen en jeugdkampen.© Davy Coghe
Schepen van Jeugd Mathijs Goderis en Levi Vermote, uitbater van het indoor skatepark Beastwood: “We organiseren ook lessen en jeugdkampen.© Davy Coghe
Piet De Ville

In de bedrijvenzone Grasdreef opende het indoor skatepark Beastwood de deuren. Stad Brugge investeerde zo’n 400.000 euro in de nieuwe infrastructuur.

Aan outdoor skateparken lijkt er geen gebrek in Brugge maar de lokale skatescene is wel al lang op zoek naar een locatie om ook bij minder weer te kunnen skaten. En die werd uiteindelijk ook gevonden in een voormalige autogarage langs de Grasdreef in Sint-Michiels.

“In de zomer van 2019 kwamen we met heel wat skaters samen om de wensen voor een nieuw indoor skatepark op papier te zetten”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (Vooruit). “De Nederlandse firma Nine Yards ging daarmee aan de slag en tekende het park uit. En het resultaat mag zeker gezien worden; het is echt samen met experts op maat van de Brugse skaters gemaakt.”

“Het stadsbestuur investeerde zo’n 400.000 euro in deze infrastructuur; voornamelijk voor de skate-infrastructuur zelf maar ook nog voor een stukje ruwbouw zoals voor de bar en de inkom.”

De dagelijkse uitbating van het indoor skatepark werd door het stadsbestuur toevertrouwd aan Levi Vermote van de vzw Beastwood. “Ik ben zelf al bezig met skaten van toen ik negen jaar oud was, gaf lessen en ben altijd wel in die scene actief geweest”, zegt Levi Vermote. “Dus ja, dit was zeker een mooie opportuniteit.”

“Het skatepark is open voor individuele beurten, aan 5 euro voor een toegangsticket en 40 euro voor een 10-beurtenkaart.”

Chillen in de tuin

“In samenwerking met de bestaande Push Skateboard Academy organiseren we ook lessen en jeugdkampen. Verder kan iedereen ook ‘chillen’ in onze tuin en genieten van enkele drankjes en hapjes in de gezellige bar. Liefhebbers kunnen trouwens ook voor skateboardmateriaal en kledij terecht in onze shop, die zowel online als bij het skatepark terug te vinden is.”

Alle info op www.beastwood.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten