IJsbaan De Piste zorgt voor fuifgevoel met Silent Disco

Met de ‘fuif-in-een-doos’ biedt Kenneth een origineel alternatief aan voor fysieke fuiven.© CL
Met de ‘fuif-in-een-doos’ biedt Kenneth een origineel alternatief aan voor fysieke fuiven.© CL
Christophe Lefebvre

Feesten en fuiven zijn momenteel uit den boze net als samenhokken op de beats van een wereldbekende dj. De coronapandemie legt ons heel wat beperkingen op maar als het van IJsbaan De Piste afhangt, is hier meer dan een mouw aan te passen. Vrijdag 2 april lanceren ze hun Silent Disco, een volledig coronaveilige fuif met de beste muziek en bijbehorende drank!

Het zijn harde tijden voor zowat iedereen en ondernemers worden gestimuleerd om creatieve oplossingen te bedenken. Kenneth Deryckere, de drijvende kracht achter de Kortrijkse ijsbaan De Piste, vecht al bijna een jaar tegen de gevolgen van de coronamaatregelen maar weigert halsstarrig de handdoek in de ring te gooien. Meer nog, de ondernemer lanceerde zonet een compleet nieuw concept waarmee hij zich rechtstreeks tot de jeugd richt.

“Coronaproof fuiven zonder je directe omgeving te hinderen? Het kan, inclusief dj’s alsof corona nooit heeft bestaan.” Kenneth is zelfzeker wanneer hij het concept van de Silent Disco uit de doeken doet. “Want uiteindelijk draait het ook daarrond, een glas drinken terwijl je zalige beats op de achtergrond hoort”, verklaart hij.

‘Fuif-in-een-doos’

“Tot op vandaag is het uit den boze om met enkele honderden feestgangers tegen elkaar geplakt te gaan fuiven. We bleven dus zoeken naar alternatieven om toch maar een beetje die sfeer van een stevige fuif te kunnen bieden. “

De oplossing zochten en vonden ze in een digitale en uiterst creatieve variatie. “In de gouden jaren van de schaatsbaan waren het vooral de discoavonden die erg succesvol waren”, klinkt het. “Met z’n allen op het ijs, dansend op de muziek, kan nu natuurlijk niet maar we hebben een bijna volwaardig alternatief. Vrijdag starten verschillende dj’s, vanaf 15 uur, op het ijs met het draaien van opzwepende sounds alsof er van een pandemie geen sprake is.”

“De sets worden via het internet wereldkundig gemaakt en via speciale koptelefoons kunnen mensen thuis gewoon feesten zonder hun buren te hinderen. Die koptelefoons zijn hier, samen met een speciaal biervat, te verkrijgen waardoor je eigenlijk een ‘fuif-in-een-doos’ mee naar huis neemt. Muziek en drank in één, zonder dat je ook maar één coronamaatregel met de voeten treedt”, verduidelijkt Kenneth.

De Silent Disco is een eenmalig evenement dat door ijsbaan De Piste wordt georganiseerd. Voor meer info kun je terecht op www.facebook.com/ijsbaandepiste.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.