Iconische Keverbaan in Bellewaerde Park maakt zondag laatste ritje: “Na 41 jaar verdwijnt een van oudste attracties”

Een foto uit de beginjaren van de iconische Keverbaan. © Jan Gryson
Redactie KW

Zondag is het zover. Om 18 uur maakt de Keverbaan, de iconische attractie in Bellewaerde Park, zijn laatste ritje. Daarna verdwijnen de kevers voorgoed. Slechts een beperkt gezelschap van enkele gelukkige winnaars en personeel kunnen het laatste ritje echt meemaken.

Na maanden van aftellen met een grote klok aan de attractie rijdt zondagavond de legendarische Keverbaan in de Far West zone van Bellewaerde Park zijn laatste twee rondjes. Daarna gaat de iconische achtbaan, een van de oudste attracties van het park, met pensioen. Dat zal bij fans van het eerste uur ongetwijfeld voor een… rollercoaster van emoties zorgen.

“De Keverbaan is vaak een van de eerste rollercoasters ooit voor kinderen en voor de ouders is het pure nostalgie”

“Kinderen kunnen al vanaf 90 centimeter onder begeleiding op de Keverbaan gaan. Daarom is het vaak een van de eerste rollercoasters die ze ooit doen. Vele ouders hebben de attractie ook zelf als kind ontdekt en beleven deze nu samen met hun kinderen. Dat zorgt voor heel wat nostalgie”, zegt Filip Van Dorpe van Bellewaerde Park. De Keverbaan wordt vervangen door een nieuwe waterattractie, die in het voorjaar van 2024 zal openen.

Facebookwedstrijd

De tickets voor de allerlaatste rit van de Keverbaan zijn gereserveerd voor een beperkt gezelschap. Vier fans van de Keverbaan konden een plaats winnen via een Facebookwedstrijd. “We hebben iedereen opgeroepen om een leuke oude of recente foto van hen bij de Keverbaan te delen op onze Facebookpagina. De vier personen die het meeste likes haalden, kregen van ons een ticket.” (Lees verder onder de foto)

Johnny Meeuw bij de keverbaan
Johnny Meeuw bij de keverbaan © Bellewaerde Park

Naast de winnaars zullen er ook heel wat andere mensen plaatsnemen op het laatste ritje: Stefaan Lemey, de directeur van Bellewaerde Park, technisch directeur Geert Lernout, Johnny Meeuw als elektricien van dienst die er al van bij de beginjaren bij was (zie foto) en Danny Vandewalle, die jarenlang de Keverbaan met veel enthousiasme bediende.

Veiling

Wie maar geen afscheid kan nemen van de roetsjbaan, kon nog tot vrijdag 15 uur bieden om een van de drie laatste keverwagonnetje mee te nemen naar huis. Het allereerste kevertje werd in juli geveild voor maar liefst 6.800 euro. De winnaars krijgen dan niet alleen het keverwagentje, maar ook nog een van de laatste tickets voor de allerlaatste rit van de Keverbaan. De opbrengst van de veiling gaat naar de organisatie Think Pink, die strijdt tegen borstkanker. (CJ/TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.