Iconische feestzaal La Palma in Gits tegen de vlakte

Redactie KW

Langs de Bruggesteenweg in Gits zijn de afbraakwerken aan de iconische feestzaal La Palma maandagochtend gestart. De zaal maakt plaats voor een nieuw kantoorgebouw voor het bedrijf Exterior Living.

Voor vele ouderen die er vroeger vaak gingen dansen, was het misschien wel hartverscheurend om te zien hoe met een grote kraan maandagochtend de eerste stukken uit feestzaal La Palma verdwenen. La Palma was jarenlang de feestzaal in de regio.

Heel wat bekende artiesten traden er op en van over het ganse land werden vroeger bussen ingelegd richting Gits. De voorbije jaren ging het echter serieus bergaf met La Palma. Sinds de familie Eeckhout in 2017 de overstap maakte van La Palma naar Thierbrau in Torhout is de zaal op sterven na dood. Enkele Nederlanders probeerden La Palma nog nieuw leven in te blazen, maar de investeerders gingen al snel failliet. De zaal stond sindsdien te verkommeren.

Eens de zaal volledig is afgebroken bouw de firma Exterior Living, een bedrijf gespecialiseerd in tuinrichting, er een nieuw kantoorgebouw. Het bedrijf paalt nu al aan de site van La Palma.

De toekomstige nieuwbouw zal, omgeven in het groen, onderdak bieden aan zowel een indoor showroom, een opleidingsruimte en kantoren. De bouwwerken starten normaal in het voorjaar van 2021. Het bedrijf hoopt in 2022 te kunnen starten in de nieuwe kantoren. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.