Honderden lopers en joggers trotseren ijskoude weer tijdens Deerlijkse kerstcorrida

Deerlijk beleefde zijn sportieve hoogdag met de 39ste kerstcorrida. © DRD
Redactie KW

De gemeente Deerlijk beleefde vandaag haar sportieve hoogdag van het jaar met de kerstcorrida. De massaloop voor het goede doel (de opbrengst is ten voordele van de gemeentescholen voor buitengewoon onderwijs De Kim en De Sam) was aan de 39ste uitgave toe. Na twee afgeslankte versies kon men nog eens alle registers open trekken.

Ondanks de barre weersomstandigheden – de temperatuur steeg nooit boven het vriespunt – daagden toch vele honderden lopers en joggers op.

De organisatoren hadden een verrassing in petto voor erevoorzitter Jules Vanderbeken en zijn echtgenote Jeanette Rapoye. Ze maakten een grote spandoek met een foto van het koppel dat volgend jaar zijn 60ste huwelijksverjaardag mag vieren. Beiden werden ook op het podium geroepen en Jules mocht het startschot geven van de massaloop over 10 km, die voor de eerste keer op het programma stond.

De jeugd zette het eerst op een lopen tijdens vier minikerstcorrida’s die gedeeltelijk onder begeleiding werden afgehaspeld. Daarna was het tijd voor het grote geweld. Terwijl pezige atleten voor de zoveelste keer de eindfase van het lichtlopende parcours verkenden, deden minder gespierde lichamen moeizame pogingen om enkele opwarmingsoefeningen uit de benen te schudden. Voor velen primeerde de vooropgestelde tijd, maar deelnemen was nog altijd belangrijker dan winnen.

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier