https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Het Schippersweekend komt terug: begin september wordt Lauwe festivalhoofdstad van het land

King Hiss, tijdens hun passage op het festival in 2019.© CLL
King Hiss, tijdens hun passage op het festival in 2019.© CLL
Christophe Lefebvre

Brullende gitaren, sfeer die van de luidsprekers druipt en bier uit bekertjes! Het Schippersweekend komt, na een jaar coronapauze, terug om Lauwe om te toveren tot de festivalhoofdstad van het land. “En we gaan duidelijk laten blijken dat we de afgelopen maanden absoluut niet stil hebben gezeten”, klinkt het bij de organisatie.

Een Facebookbericht met daarop drie data, meer was er niet nodig om het zomerse gevoel van de Lauwenaars aan te wakkeren. Op 10, 11 en 12 september opent Het Schippersweekend voor de 36ste keer z’n deuren en de goesting is er meer dan ooit.

“Uiteindelijk hebben we nooit echt de handdoek in de ring gegooid. We zijn steeds blijven werken aan aangepaste concepten, nieuwe manieren of zelfs digitale varianten om dit jaar toch maar opnieuw het festival te kunnen organiseren”, aldus Jaron Dewitte die, samen met de rest van de organisatie, met argusogen naar de meest recent persconferentie van het overlegcomité keek. “We hadden een aantal weken geleden al besloten om te beginnen sleutelen aan concrete plannen. Er werd toen voor het eerst duidelijke taal gesproken over perspectieven voor evenementen en als kleiner festival werd de deur voor ons op een kier gezet. Afgelopen vrijdag kwam dan ook de bevestiging waarop we allemaal zaten te wachten: Het Schippersweekend mocht opnieuw de terreinen van Hoeve Delaere inpalmen.”

Verschillende plannen

Festivals en corona, het is voor heel wat mensen nog steeds een dubbeltje op zijn kant. “Maar we bekijken de zaken positief”, pikt Jaron meteen in. “De curves zijn in vrije val, de cijfers zijn allemaal goed en het ziet er dan ook naar uit dat de normaliteit aan een terugkeer bezig is. We moeten nog even wachten op concrete regels om alles finaal vorm te geven, maar we hopen dan ook dat we een festival kunnen organiseren zoals we dat ook in het verleden al hebben gedaan. Natuurlijk houden we rekening met een worstcasescenario.”

“We hebben enkele kleppers die al bevestigd hebben, naast lancering van nieuwe concepten”

“We hebben al groen licht van de federale overheid, maar we willen ook van het stadsbestuur z’n zegen krijgen. Als laatste moeten we ook ons buikgevoel volgen: als we voelen dat het op dat ogenblik nog steeds niet verantwoord zou zijn, dan hebben we verschillende plannen op tafel liggen waarmee we aan de slag kunnen.”

IJzersterke affiche

Wie denkt aan Het Schippersweekend denkt in één ruk aan een ijzersterke affiche. “En dat zal ook dit jaar niet anders zijn”, sluit Jaron af. “We hebben enkele kleppers die al bevestigd hebben maar die gaan we nu nog niet openbaar maken. Wat we wel al kunnen meegeven is dat we enkele nieuwe concepten gaan lanceren waarmee we duidelijk maken dat niemand van de organisatie stil heeft gezeten.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten