Heroes Amazing Beer breidt bierassortiment uit

Dario Clauw en Nicolaas Balloey in de brouwerij.©Kenze Bedert
Dario Clauw en Nicolaas Balloey in de brouwerij.©Kenze Bedert
Redactie KW

Dario Clauw (32) en Nicolaas Balloey (35) uit Nieuwpoort brengen twee nieuwe lokale bieren uit: de Heroes Mighty Brown en de Heroes Incredible Hop.

“Doordat de horeca door de coronacrisis vorig jaar moest sluiten, besloten we om met ons bier op de Nieuwpoortse markt te staan.”

“Vanuit zowel horeca als publiek kwam de vraag naar een bruine variant van onze Heroes Amazing Blond”, vertelt Dario. “Dus besloten we daar werk van te maken. We hoopten om in het voorjaar, als de horeca weer open zou zijn, het nieuwe bier uit te brengen.”

Hoppigere versie

Helaas werd de opening van de horeca steeds weer uitgesteld. Ondertussen was de hoppigere versie ook bijna klaar om gelanceerd te worden, dus in plaats van twee lanceringen, werd besloten om beide bieren samen in april te lanceren.

“De hoppigere versie, waarbij zoals de naam doet vermoeden meer hoppe werd toegevoegd, is voor echte bierliefhebbers. Het smaakt iets bitterder, zelf drinken Nicolaas en ik het ook graag. We verwachten geen al te grote afzetmarkt hiervoor”, legt Dario uit.

Limited edition

Naast de twee nieuwe bieren, werkt het duo ook nog aan een project waarbij ze hun blond bier laten rijpen in Panamese rumvaten om zo de Heroes Barrel Aged te bekomen. “In september brengen we deze limited edition uit in ongeveer 200 tot 250 flessen van 75 cl aangeboden in een houten kist”, weet Dario. Het blijft echter bij een eenmalig proefproject.

De twee vrienden begonnen bier te brouwen als hobby. Ze gingen graag op café en waren vaak met bier bezig, dus wilden ze er zelf graag eens mee experimenteren.

“Het brouwen nam veel tijd in beslag, maar het leeg drinken met vrienden ging sneller”, grapt Dario. “In 2017 hadden we eens een overschotje en boden die op de kerstmarkt in Nieuwpoort aan. We kregen meermaals reacties om het bier officieel uit te brengen, dat gaf de doorslag.”

Lekker en ambachtelijk

Een halfjaar later bracht het duo Heroes Amazing Blond voor het eerst op de markt. Het mout is op een tripelbasis, wat ervoor zorgt dat het bier een alcoholpercentage van 8,5% heeft.

“We wilden een mooie, blonde kleur en kozen een hoppe voor een bittere subtiliteit. En we zochten ook de perfecte gist, wat het DNA vormt van een bier. België kent een overaanbod aan bieren, maar velen boeten in aan kwaliteit. Wij wilden vooral tonen dat je met de vier basisingrediënten – hop, water, mout en gist – ook lekker, ambachtelijk bier kunt maken”, aldus Dario. (DV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.