Grote Wijnprijs fietst langs zes wijndomeinen

De tocht doet zes wijndomeinen aan die allen aangesloten zijn bij Vintage Heuvelland, de overkoepelende vereniging van de wijndomeinen in de Westhoek.© EF
De tocht doet zes wijndomeinen aan die allen aangesloten zijn bij Vintage Heuvelland, de overkoepelende vereniging van de wijndomeinen in de Westhoek.© EF
Redactie KW

Op 1 mei wordt in Heuvelland de Grote Wijnprijs van Heuvelland gefietst, een sportieve fietstocht van 90 km waar de deelnemers aan zes wijndomeinen kunnen sprinten voor een fles wijn.

De Grote Wijnprijs van Heuvelland is een organisatie van Fietsen in Heuvelland en Toerisme Heuvelland. “Vorig jaar nog stelden we ons fietsaanbod in combinatie met wijn voor op de bekende fietsbeurs Velofollies. Het had toen de start moeten zijn van een aantal nieuwe arrangementen voor de sportieve fietser in Heuvelland. We hebben dit alsnog kunnen accentueren door het plaatsen van drie renners uit de kunstcollectie De Ontsnapping van Eric Nagels en dit aan de Polka in Kemmel”, legt de schepen uit.

“Voor een vierde renner kiezen we elk jaar een andere plaats uit. Dit jaar staat Werner Kerner, zo hebben we de renner gedoopt, aan de Zandberg. De naam verwijst naar één van de druivensoorten hier geteeld in Heuvelland.

Strava-segmenten

Met de Grote Wijnprijs van Heuvelland kiest de organisatie om de wijnbouw verder te linken aan het sportief fietsen. “Wie aan de Strava-segmenten van de deelnemende wijndomeinen de beste tijd fietst kan achteraf een fles wijn van het wijndomein winnen”, aldus Bart Vanacker. “Let wel, vooraf inschrijven is noodzakelijk.”

De tocht doet zes wijndomeinen aan die allen aangesloten zijn bij Vintage Heuvelland, de overkoepelende vereniging van de wijndomeinen in de Westhoek. De tocht start met een aanloop naar het wijndomein Ravenstein in Kruiseke om dan in de finale nog vijf wijndomeinen in Heuvelland aan te doen: Koudekot in Dranouter, Klein Rijsselhoek in Loker, Monteberg in Dranouter, Entre-deux-Monts in Westouter en Zavelaar in De Klijte. Gezien de huidige coronamaatregelen is er geen aanmeldpunt voor de tocht. Er zijn met de parking aan de Kasteeldreef in Kemmel en de sporthal de Croonaert in Wijtschate twee officiële vertrekplaatsen. “Je kan ook op elk punt van de tocht beginnen. Deze zal bewegwijzerd worden en na inschrijving ook op gpx aangeboden worden. We vragen aan de deelnemers een mondmasker mee te nemen en elke samenscholing aan de startplaatsen te vermijden. Een groep fietsers in deze coronatijden bestaat op dit moment uit vier personen.” (MDN)

Inschrijving via: www.fietseninheuvelland.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier