Gloednieuw comité blaast nieuw leven in kerstmarkt

Organisatoren Kerstmarkt Moorslede op 17 december : Filip Vandaele, Louis Decaestecker, Ferdi Messelis, Simon Vinckier en Arno Monteyne. (foto JS) © jan_stragier ©2022 Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De Moorsleedse kerstmarkt, jarenlang een traditie, is terug van weggeweest. Verschillende verenigingen slaan de handen in elkaar en organiseren op zaterdag 17 december een gezellig kerstgebeuren.

De kerstmarkt in het centrum van Moorslede was jarenlang een evenement waar tal van bewoners van de gemeente elk jaar naar uitkeken. Tal van verenigingen en marktkramers zorgden er telkens voor een gezellig winterse sfeer. De laatste editie van de kerstmarkt dateert al van 2019. Door de coronacrisis werden de edities van 2020 en 2021 afgelast. Inmiddels heeft Unizo Moorslede, dat jarenlang instond voor de organisatie van het gebeuren, de fakkel doorgegeven aan een volledig nieuwe organisatie. “We willen graag een heel mooie traditie verderzetten”, aldus Filiep Vandaele, een van de dragende krachten binnen het gloednieuwe Kerstmarktcomité Moorslede.

Dat nieuwe comité bestaat uit leden van wielertoeristenclub WTC Mwoslé, KSA Moorslede, KLJ Moorslede en de Landelijke Gilde Moorslede. “We kiezen voor eenzelfde concept als vroeger en laten het gebeuren plaatsvinden op de Moorsleedse markt. We hopen een mooie mix van marktkramers en verenigingen te lokken als standhouders.” Wie graag een kerststandplek inpalmt kan een plaats aanvragen via het emailadres kerstmarktmoorslede@gmail.com. De kerstmarkt start om 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier