Gent-Wevelgem en Stad Ieper presenteren nieuwe E-Bike tour ‘In Flanders Fields’

Op foto schepen Ives Goudeseune, Ilse Vannieuwenhuyse (Gent-Wevelgem), schepen Diego Desmadryl, Femke Moerman (Gent-Wevelgem) en Peter Slosse (dienst Toerisme) voor de Menenpoort. © EG
Redactie KW

De organisatie van Gent-Wevelgem en Stad Ieper stellen een nieuw fietsbelevingsproduct voor: de E-Bike tour ‘In Flanders Fields’. De tour is beschikbaar van 21 augustus tot en met 23 oktober 2021. Met een ruim aanbod aan fietsvriendelijke logies zet Ieper onder het label ‘Fietsen vanuit Ieper’ in op fietstoerisme in de Westhoek. De streek biedt immers tal van mogelijkheden voor recreatieve en sportieve fietsers.

“Ieper beschikt over bijna 50 fietsvriendelijke logies met in totaal meer dan 1.300 bedden”, vertelt Diego Desmadryl, schepen voor Toerisme.

“Deze voldoen aan zes criteria, zoals beschikken over een veilige afgesloten fietsenberging, fietsreparatiekit ter beschikking hebben, fietskaarten aanbieden, advies kunnen geven over fietsroutes, enz. In combinatie met de Westhoek als fietsparadijs wordt Ieper in de markt gezet als de ideale uitvalsbasis om de Westhoek en Noord-Frankrijk met de fiets te gaan verkennen. Dit zowel voor recreatieve als voor sportieve fietsers.”

“Op de website ‘fietsenvanuitieper.be’ wordt het ruime aanbod voorgesteld en kan de geïnteresseerde bezoeker heel wat info vinden over het logies, het fietsrouteaanbod met downloadbare routes, huren van fietsen en de vele andere troeven de Ieper en de Westhoek te bieden hebben. In 2020, maar ook al in het voorjaar en de zomer van 2021 heeft deze nieuwe positionering al heel wat vruchten afgeworpen.”

Starten op de Grote Markt

Vandaag wordt een gloednieuw fietsbelevingsproduct voorgesteld: E-Bike Tour in Flanders Fields. Een initiatief en realisatie van de organisatoren van Gent-Wevelgem, waar de stad Ieper graag haar medewerkers aan verleent”, voegt Ilse Vannieuwenhuyse toe.

“Gent-Wevelgem is een World Tour Pro race die uniek verankerd is met de streek, de geschiedenis en het prachtige Flanders Fields. Een verhaal, elk jaar opnieuw verteld door De Koers. Met deze unieke E-Bike beleving verken je zelf deze prachtige streek en een deel van het parcours met je E-Bike of gewoon met de fiets. Je maakt kennis met Ieper en ontdekt de verschillende prachtige hotspots langs deze route van 50 kilometer in Flanders Fields.”

“De inspanningen worden ruimschoots beloond met de prachtige vergezichten, monumenten en bezienswaardigheden. De start ligt net als Gent-Wevelgem op de Grote Markt van Ieper en de aankomst onder de iconische Menenpoort. Na de fietstocht beloon je jezelf met de Ieperse cadeaubon bij één van de 300 Ieperse handelszaken of horeca.”

De start ligt net als Gent-Wevelgem op de Grote Markt van Ieper en de aankomst onder de iconische Menenpoort. Na de fietstocht beloon je jezelf met de Ieperse cadeaubon bij één van de 300 Ieperse handelszaken of horeca.

Vanaf 21 augustus tot en met 23 oktober 2021 kun je 16 euro een E-Bikepakket afhalen bij de dienst toerisme van de stad Ieper. Het pakket bestaat uit het volgende: een Ieperse cadeaubon ter waarde van 8 euro om bij meer dan 300 Ieperse handelszaken of horecazaken in te ruilen, een routeboek met knooppunten en toeristische gids om alle bezienswaardigheden langs de route te ontdekken, leuke gadgets, een herbruikbare zak, verschillende vouchers voor proeverijen en museumbezoeken en een Gent-Wevelgem drinkfles.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier