Gemeente De Haan opent eerste volkstuin in Wenduine

Inwoners die zelf geen tuin hebben, kunnen hier aan de slag.© WK
Inwoners die zelf geen tuin hebben, kunnen hier aan de slag.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In de nieuwe volkstuin ‘Wendy Forum’ in Wenduine werden zes percelen klaargemaakt voor gebruik.

De vzw Parochiale Werken Wenduine stelde een terrein naast Wendy Forum in de Kerkstraat ter beschikking voor de moestuintjes. Er is een gemeenschappelijk tuinhuisje voor het materiaal, een kweekbak, een centrale zone om bijvoorbeeld te composteren of fietsstallingen te plaatsen. Verder werd de tuin voorzien van een nieuwe haag, een afsluiting en een poort.

Groen stukje geluk

“Alle overbodige constructies en paden werden verwijderd en er werd een handpomp voor regenwater geplaatst. De fruitbomen die al op het terrein stonden, bleven uiteraard behouden”, zegt Christine Beirens, schepen voor Werken in eigen beheer. Voor vier van de zes percelen – elk zo’n 50m² – werd een gebruiksovereenkomst afgesloten. “De gebruikers staan alvast te trappelen om de sleutel van hun groen stukje geluk in ontvangst te nemen”, zegt schepen van Leefmilieu Mathieu Delbarge, die ook het sociale aspect van de volkstuin benadrukt. “Een volkstuin is een ontmoetingsplaats waar gezelligheid troef is. Inwoners die zelf geen eigen tuin bezitten, willen we zo ook de kans geven om te tuinieren”, klinkt het.

Er wordt onderzocht waar elders in de gemeente dergelijke terreinen als volkstuin kunnen worden ingericht. Mensen die interesse hebben, kunnen zich kandidaat stellen via milieudienst@dehaan.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.