Geert van Sportkaffee Eleven kijkt uit naar opening

Langemark Geert Decaestecker©Robert Barthier
Langemark Geert Decaestecker©Robert Barthier
Redactie KW

Ook Geert Decaestecker (60) kijkt reikhalzend uit naar de heropening van de terrassen op zaterdag 8 mei. Op het terras van zijn Sportkaffee Eleven in Langemark zal er ruimte zijn voor een 40-tal personen.

Wie ontspanning zoekt, kan in Sportkaffee Eleven in de Langemarkse sporthal zeker zijn gading vinden met een tafelvoetbal, een kaarthoek en vier grote tv-schermen. Bovendien heb je er ook een uitstekend zicht op het basketbal- en volleybalveld. Maar ook Geert Decaestecker moest de voorbije zes maanden zijn deuren gesloten houden. “Het is muisstil in mijn anders zo levendige cafetaria”, vertelt Geert. “Ik richtte mij de voorbije maanden op takeaway en dat was wel een succes. Maar een gezellig babbeltje zat er helaas niet meer in. In niet-coronatijden is er hier altijd iets te doen. De leden van de sportclubs en de recreatieve sporters wipten hier praktisch altijd na het sporten binnen om wat na te keuvelen en iets te drinken.”

Leven in de brouwerij

Zo’n drie jaar geleden vestigde ook de supportersclub van rallypiloot Thierry Neuville zich in het café van Geert. “Op onze grote schermen zenden wij dan ook alle WRC-rally’s uit. De Ieperse WRC-rally moet een hoogtepunt worden, als die dit jaar verreden kan worden.”

Geert Decaestecker kwam in 2007 in Eleven terecht, nadat hij eerder onder andere restaurant ’t Goe Mondje in Langemark uitbaatte en twee jaar in de potten roerde in De Kardoeze in Poperinge. “Ik probeer hier letterlijk en figuurlijk leven in de brouwerij te brengen. “Er was hier een kaartclub, een tafelvoetbalploeg, een dartsclub en we gaven zelfs een eigen sportkrantje met 500 exemplaren uit. Ook de supportersclub van VK Langemark-Poelkapelle vond hier een onderkomen en we hebben zelfs een eigen Eleven Lottoclub waarmee we hopelijk ooit eens het groot lot zullen winnen. Met onze 170 stoelen beschikken we over een ruim café en daarnaast kunnen de kleinsten ravotten op het speelplein.”

“Tussen de mensen vertoeven, is mijn leven. En ik mis dat. Daarom ben ik zo blij dat we zaterdag eindelijk opnieuw volk mogen ontvangen, al is het dan nog buiten op het terras.” (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier