Geert ‘Recycleert’ Bostyn speelt voor lege zalen: “Creatieve manier om tristesse in cultuursector te benadrukken”

Willy De Vleeschouwer, Geert Bostyn en François Toorrée speelden in een leeg cultuurcentrum De Spil in Roeselare.© gf
Willy De Vleeschouwer, Geert Bostyn en François Toorrée speelden in een leeg cultuurcentrum De Spil in Roeselare.© gf
Koen Van Colen

Geert Bostyn (57) uit Reninge speelde zaterdag met zijn band Geert Recycleert voor een lege zaal in cultuurcentrum De Spil in Roeselare. De groep wil daarmee de moeilijke situatie in de cultuursector en bij uitbreiding in tal van andere sectoren aankaarten.

Geert Recycleert staat erom bekend vaak vergeten muzikale pareltjes vanonder het stof te halen. Nu pakken ze uit met het project Geert Recycleert in Lege Zalen. In cultuurcentrum De Spil in Roeselare beten ze zaterdag met het nummer Honky Tonk Woman van The Rolling Stones de spits af.

“Spelen in lege zalen leek ons een duidelijke en creatieve manier om de tristesse van de hedendaagse situatie te benadrukken”, zegt Geert Bostyn. “Terzelfdertijd brengen we onze gerecycleerde songs aan de man. Zo bereiken we een groter, weliswaar digitaal publiek. Dat is toch heel belangrijk voor een artiest.”

Verrassingseffect

Geert Bostyn en zijn vaste muzikale kompanen Willy De Vleeschouwer (gitaar, mandoline en zang) en François Toorrée (contrabas, elektrische bas en zang) zijn van plan om in nog lege zalen te spelen.

“We hebben reeds contact met enkele gerenommeerde theaters en clubs”, zegt Geert Bostyn. “Maar om het verrassingseffect te behouden, willen we voorlopig geen namen noemen. De nummers die we zullen spelen, moeten ook telkens een verrassing blijven. We nemen de filmpjes coronaproof op met een simpele iPad en plaatsen die dan op YouTube en Facebook.”

Geert Bostyn is met de lege zaalconcertjes niet aan zijn proefstuk toe. Zo speelde hij vorig jaar bij de start van de eerste lockdown 50 dagen na elkaar een nummer en postte dat telkens op zijn Facebookpagina. Maar hij hunkert er naar om opnieuw voor een echt publiek te kunnen spelen.

Vast trio

“Geert Recycleert is inmiddels een vast trio geworden. Ik voel me vereerd met deze twee topmusici aan mijn zijde. Voor grotere podia hebben we inmiddels onze vaste begeleidingsmuzikanten. Zo kunnen we in de toekomst ook met een vijfkoppige band de festivalletjes voorzien van een heerlijke muzikale act”, besluit de artiest uit Reninge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.