Geen duel tussen Rode Duivels en Frankrijk op groot scherm in Waregem Expo

Chris Baert, directeur van Waregem Expo: “Ik ben blij dat het maar een Nations League wedstrijd tussen België en Frankrijk was die afgelast werd in onze zaal.” © Elian Coussement
Redactie KW

Vorige week donderdagavond stond het Nations Leagueduel tussen de Rode Duivels en Frankrijk op het programma. Veel volk was van plan om die avond naar Waregem Expo af te zakken waar de match op groot scherm zou uitgezonden worden. Maar de dreiging die toen in de lucht hing, stak er een stokje voor. Een achttienjarige jongeman zette eerder die dag Kortrijk en Waregem op stelten door rond te lopen met een airsoftpistool.

De verdachte nam ’s morgens de trein van Waregem naar Kortrijk. Daarna verplaatste hij zich terug naar Waregem om later opgepakt te worden door de politie in Avelgem. Doordat hij gesignaleerd werd in Waregem, moesten alle scholen dicht blijven en werd er geen passage door schoolstraten toegelaten. Ouders van Waregemse schoolkinderen mochten zich naar de plaatselijke expo begeven, die toen dienst deed als verzamelplaats.

“We zouden die avond de match tussen België en Frankrijk uitzenden op een groot scherm in onze Expo”, begint Chris Baert, directeur van Waregem Expo. “De politie belde me rond 16 uur op met de mededeling dat onze Expo gebruikt zou worden als verzamelplaats. Ik ging er meteen naartoe en zag de parking volstaan met bussen. Vanaf dat moment wist ik dat ons avondevenement niet ging kunnen doorgaan, want de verdachte was nog niet gevat.”

Opwarmer voor het WK

Wanneer de Rode Duivels een tornooi spelen, organiseren verschillende groepen altijd een groot evenement met publiek en dj’s in de Expo. Deze Nations Leaguewedstrijd was bedoeld om het volk op te warmen richting het volgende wereldkampioenschap voetbal.

“Het is natuurlijk niet leuk dat het niet mocht plaatsvinden, maar ik lig er persoonlijk niet wakker van”, vertelt Chris Baert. “Financieel was deze wedstrijd toch niet interessant. Ook de drie eerste wedstrijden van het afgelopen Europees kampioenschap waren een financiële tegenvaller. De twee matchen die volgden waren dan weer wat beter, maar de inkomsten lagen daar eigenlijk ook niet veel hoger.”

Leven na corona

Het leven lijkt zijn normale weg weer gevonden te hebben en dat is een goed teken voor de eventsector. Er staan weer heel wat zaken op het programma in Waregem Expo.

“Deze zaterdag stond het verjaardagsfeest van Michiel Cnudde op het programma waar zo’n 4.000 man op afkwam”, weet Chris Baert. “Vrijdag hebben we dan weer Kurt Koestert, het bal van de burgemeester.”

“Ik ben blij dat het maar een Nations Leaguewedstrijd tussen België en Frankrijk was die afgelast werd in onze zaal. Ik mag er niet aan denken wat de reacties zouden geweest zijn bij een groter evenement.”

Tijdens corona

Voor Chris Baert, die zelf al 20 jaar in de eventsector zit, was de pandemieperiode geen pleziertje. “Ik ben ontzettend blij dat er weer zaken mogen georganiseerd worden in onze Expo. 2020 was voor mij persoonlijk een rampjaar, maar ik heb er toch nog het beste van gemaakt. Ik heb geholpen in woon-zorgcentrum De Meers en hielp ook in het vaccinatiecentrum in Waregem.”

“Toen ik hoorde dat we weer evenementen mochten toelaten, was ik even blij als een klein kind wanneer die een lolly krijgt.” (Elian Coussement)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.