Feesteditie Paardenwijding dan toch voor volgend jaar

De feesteditie van de paardenwijding wordt een jaartje uitgesteld. © DC
Redactie KW

Dit jaar is er dan toch geen paardenwijding in het paardendorp Snellegem. De organisatie, die dit jaar in handen zou zijn van Café Cultuur Jabbeke, vergt heel wat langdurige voorbereidingen die door de coronamaatregelen on hold stonden. De feesteditie met de 50ste officiële paardenwijding wordt nu verplaatst naar zondag 7 augustus 2022.

Vrij Actief Snellegem stond decennia lang in voor een vlekkeloze paardenwijding in Snellegem. Na de stopzetting van het Snellegemse evenementencomité was er de overdracht van de paardenwijding door Café Cultuur Jabbeke. De intentie was om met ondersteuning van de sterkhouders van Vrij Actief Snellegem dit evenement een nieuwe draai te geven. Maar het zal dus voor volgend jaar zijn.

Op naar volgend jaar

“We hadden natuurlijk op het laatste ogenblik kunnen beslissen om het event toch te doen, maar dan hadden we het nooit kunnen doen zoals we wilden”, motiveert Johan Ryheul van Café Cultuur Jabbeke. “Volgend jaar gaan we het meteen goed doen. Het is dan ook de 50ste editie sinds de herstart met de 3-daagse van Snellegem.”

“We zullen een ambachtenmarkt en streekproductenmarkt organiseren, beide aan en in de Schelpe en omgeving, en dit vanaf de late voormiddag. Verder zal ook de traditionele paardenwijding om 15 uur in een nieuw kleedje worden gestoken.” (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier