Erfgoedwandeling in Blankenberge blijkt schot in de roos

De erfgoedapp 'Signs of Time' werd al meer dan 700 keer gedownload.©WK
De erfgoedapp 'Signs of Time' werd al meer dan 700 keer gedownload.©WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De erfgoedapp van het Willemsfonds lokte al heel wat mensen uit hun kot voor een interactieve wandeling in Blankenberge. “Bezoekers en inwoners worden met deze app geprikkeld om het lokaal verleden te ontdekken”, zegt initiatiefnemer Philip Konings.

Vorige zomer lanceerden Willemsfonds en Open VLD Blankenberge de gratis erfgoedapp ‘Signs of Time’; een reeks interactieve erfgoedwandelingen waarbij je met je smartphone of tablet op virtuele ontdekkingstocht gaat doorheen de geschiedenis van de badstad. De app bevat ondertussen al zo’n 100 erfgoedlocaties, gespreid over vijf wandelingen.

Verleden ontdekken

“Het initiatief is bijzonder succesvol. We registreerden al meer dan 700 wandelingen, met zelfs een maandpiek van 185 downloads. In deze coronatijden prikkelen we duidelijk bezoekers én inwoners om het verleden van Blankenberge te gaan ontdekken”, zegt Philip Konings.

De vijf erfgoedwandelingen – ‘De Oostkant verkennen’, ‘Door het Oude Centrum’, ‘Op ontdekking door Uitkerke’, ‘Langs de Havenboorden’ of ‘Rondom het Centrum’ – variëren in afstand tussen de twee en vijf kilometer, en duren zo’n anderhalf à twee uur. Onderweg kan je geluids- en tekstfragmenten, filmpjes, foto’s en zelfs spelletjes opvragen.

“Op die manier wordt het een echte beleving voor jong en oud”, klinkt het. De ErfgoedApp is gratis te downloaden via Google Play en AppStore. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier