Eindelijk weer kermis in Ardooie

(foto EH)©Picasa
(foto EH)©Picasa
Redactie KW

Het weekend van Ardooie Ommegang wordt veelbelovend druk. Tijdens dit weekend zijn de Ardooise horecazaken voor het eerst weer open na de coronasluiting. Maar er is meer te doen: er is kermis, een EK Dorp, zondagse markt…

Ardooie centrum komt weer op dreef. Op zaterdagavond is er al de openingsavond van het Ardooise EK Dorp aan de Albertzaal. Dan spelen de Rode Duivels tegen Rusland. De zondagse markt moet, wegens de kermis aan het Polenplein en de Marktplaats en de bezetting van het Albertplein aan de Albertzaal uitwijken. Marktverantwoordelijke Donald Debel zal de parking van het Hofland ter beschikking krijgen. “Het wordt wat aanpassen maar we redden het wel”, zegt Donald Debel.

Op het Marktplein en het Polenplein zullen er foorreizigers welkom zijn, maar er zijn veiligheidsmaatregelen. Op het gemeentehuis is er een uurregeling uitgewerkt. “Op vrijdag 11 juni is de kermis open vanaf 17.30 uur, op zaterdag vanaf 16 uur, op zondag vanaf 15 uur en op maandag sluiten wij af vanaf 16 uur. Er zal een verplichte looprichting ingevoerd worden, er geldt mondmaskerplicht en je moet afstand houden per bubbel van vier of per huishouden”, klinkt het.

Horeca tevreden

Ook de horeca is tevreden. Chantal Verbeke van Bockor Café: “Het is een meevaller na maanden van verplichte sluiting dat de heropening van de horeca nu net voor Ardooie Ommegang plaatsvindt. Wij zullen open zijn volgens de geldende veiligheidsregels. We zien het zitten om ons steentje bij te dragen tot een gezellige Ommegang.”

Ook de burgemeester is uiteraard heel tevreden dat het ommegangsgebeuren weer wat ruimte krijgt na een bizar jaar. “Geniet, maar respecteer de regels”, besluit hij.

(JM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten