Eindelijk slapen bij Maya de bij en K3: Plopsa Hotel opent in paasvakantie

Het Plopsa Hotel telt 11 themasuites, zoals deze rond Mega Mindy.©Kris Van de Sande
Het Plopsa Hotel telt 11 themasuites, zoals deze rond Mega Mindy.©Kris Van de Sande
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Het nieuwe Plopsa Hotel in De Panne opent op vrijdag 2 april eindelijk de deuren. De opening valt samen met de heropening van de pretparken bij de start van de paasvakantie. De Plopsa Group is nog op zoek naar jobstudenten voor het hotel.

Het Overlegcomité van vrijdag 5 maart gaf ook de pretparken perspectief: als de cijfers het toelaten, mogen Bellewaerde, Plopsaland en Boudewijn Seapark vanaf 1 april opnieuw bezoekers ontvangen. Al zullen ze dat wellicht pas op 3 april doen, een zaterdag en meteen ook de eerste dag van de paasvakantie.

1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13

1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13

De Plopsa Group grijpt die gelegenheid aan voor de langverwachte opening van het Plopsa Hotel in De Panne. Die opening was oorspronkelijk voorzien voor vrijdag 23 oktober 2020, maar werd uitgesteld toen de overheid de coronaregels verstrengde. “Het heeft geen zin om een investering van 25 miljoen euro op deze manier te openen”, zei ceo Steve Van den Kerkhof toen. Een klein halfjaar later zal het dan toch zo ver zijn, want het Plopsa Hotel opent de deuren bij de start van de paasvakantie. Dat bevestigt de persdienst van de Plopsa Group. “Eten (ontbijt en avondeten) zal coronaproof op de kamer gebeuren”, klinkt het.

Het hotel is 12.000 vierkante meter groot en telt 117 kamers, waarvan 92 standaard-vierpersoonskamers in theatersfeer, 14 luxesuites voor zes personen en 11 themasuites, ook voor zes personen. Daar is de thematisering het verst doorgedreven: houten balken in de Kabouter Plop-suite, honingraten in de toiletruimte van de Maya de Bij-suite en een gitaar aan de muur in de K3-suite. De kamers, verdeeld over drie verdiepingen, komen uit op het pronkstuk van het hotel: een prachtige foyer in belle-époquestijl.

50 nieuwe werknemers

Het Plopsa Hotel telt voorts een ruim buffetrestaurant met 350 plaatsen, opgevat als een food market met food trucks, een aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen. Die zullen vooral dienen voor bedrijfsactiviteiten, maar in de grootste zaal kunnen – eenmaal de situatie dat toelaat – ook huwelijks- en andere feesten plaatsvinden.

Het hotel zal werkgelegenheid bieden aan 50 nieuwe werknemers. De Plopsa Group zoekt nog een aantal jobstudenten voor wanneer het hotel de deuren opent op 2 april. “We willen die studenten inzetten voor onder meer het onthaal, het onderhoud, de keuken, de bediening, de afwas en de wasserij”, zegt woordvoerder Chelsea Vanhullebusch.


Pretparken zoeken 820 mensen

Een jobstudent aan het werk in Bellewaerde.
Een jobstudent aan het werk in Bellewaerde.

De Plopsa Group zoekt niet alleen tijdelijke krachten voor het gloednieuwe hotel. Voor het pretpark in De Panne zoekt de groep 150 seizoenmedewerkers en 500 jobstudenten.

Ook in Bellewaerde in Ieper zijn ze gestart met de zoektocht naar personeel. Het pretpark in Ieper zoekt zo’n 150 seizoenmedewerkers en jobstudenten.

Boudewijn Seapark in Brugge wacht nog even de voorwaarden van de heropening af. Zo is het koffiedik kijken of het dolfinarium zal mogen openen. Toch zoekt het pretpark nu al 20 à 30 jobstudenten en seizoenmedewerkers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.