Eindelijk kunnen we terug dansen als weleer tot in de vroege uurtjes, Oostends nachtleven draait op volle toeren

© Jeffrey Roos
Redactie KW

Oostende Dansen tot in de vroege uurtjes, we hebben er lang op moeten wachten. Afgelopen weekend was het eindelijk zover. De Oostendse Langestraat draaide op volle toeren. De knaldrang bij de jongeren was groot.

Club Chaud opende zaterdagavond voor het eerst de deuren. De club is onderdeel van cocktailbar Tao in de Langestraat. “Tot de sluiting in maart vorig jaar was Club Chaud twee dagen per week, telkens op vrijdag en zaterdagavond, geopend”, vertelt uitbater Gilles Vanmassenhove. “Uiteindelijk hebben we besloten om nog een keer per week te openen op zaterdag, maar dan wel om echt te knallen.”

Eerste kennismaking

Vorige week hield de nachtclub al een testevent. De test moest dienen als generale repetitie. “We lieten maximum 150 mensen toe omwille van de veiligheid”, aldus Gilles. Sinds 1 september kunnen we opnieuw tot in de vroege uurtjes uitgaan. Alleen zat dansen er toen nog niet in. Wie geen fan is van pintjes drinken aan de toog, maar liever de ster van de dansvloer is in de nachtclubs, moest er een maand langer op wachten. Voor heel wat 17-jarigen was het meteen ook de eerste kennismaking met het nachtleven. Normaal ga je op je zestiende voor het eerst uit, alleen zat dat er anderhalf jaar niet in.

Om 23 uur zwaaiden de deuren van Club Chaud open. Een lange rij bezoekers stond al te wachten. Onder hen ook Laura Vandekerckhove (17), Camille Jacobs (19) en Kaylea Vynck (19). “Dit feestje wilden we echt niet missen”, vertelt Laura. “Het is voor mij de eerste keer dat ik echt uitga zoals het hoort. Ik werd 16 jaar tijdens de lockdown. Vieren heb ik niet echt moeten doen. Vanavond vieren we dat dubbel en dik.”

Drang naar feesten groot

“Jongeren hebben twee lockdowns en een avondklok moeten doorstaan”, vertelt Niek Calcoen, die restaurant en cocktailbar Tao – waarvan Club Chaud een onderdeel is – uitbaat. “Logisch dat iedereen nu wil uitgaan, toch? Wij stonden heel lang aan de kant, maar de drang om terug te knallen met schitterende party’s is ook bij ons groot. Het voelt goed om terug deel uit te maken van het nachtleven in Oostende.”

© Jeffrey Roos

Dean teles Simoes (22), Jonas Dauwe (32), Noah Kuhlevind (24); Kiani Deneve (20), Evy Dejaeghere (19) en Bo Ghijsel (19) waren er als de kippen bij. We treffen hen in de Hemmingway. “Eindelijk opnieuw dansen”, is het eerste wat eruit komt bij Kiani Deneve. “Wat hebben we hier lang op gewacht. Die avondklok was helemaal niet aan ons besteed, al hebben we er ons wel aan gehouden. Het was zeker geen periode om met een goed gevoel op terug te kijken. Maar nu telt alleen de toekomst.”

Het eerste echte weekend waarin terig gefeest kan worden verliep zonder grote problemen. (Jeffrey Roos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier