Eerste sneeuw valt op de Rodeberg tijdens de Highlandrun

Deelnemers moesten o.a. door een container opgevuld met banden © Eric Flamand
Redactie KW

Het eerste weekend van oktober werd een kletsnat weekend. Net dat was vooraf de hoop van de vele deelnemers aan de Highlandrun op de Kosmos in Westouter. De zesde editie kende verspreid over de zaterdag en de zondag 1700 deelnemers die plezier vonden om in dit weer de vele obstakels te overwinnen

“En achteraf te genieten van die prestatie in onze Highland Village. De kinderen werden op zaterdag getrakteerd op gratis ijs.” Ijs en sneeuw was er letterlijk op het parcours. Daarvoor zorgden twee sponsors aan het event. Het nieuwe obstakel opgesteld aan de inkom bezorgde heel wat deelnemers de nodige stress.

Het aantal deelnemers op zondag was groter dan de 750 waardoor de organisatie verplicht was iedereen te controleren op het covid-safe ticket. “Dit was zo voor iedereen die het parcours en de site van de Kosmos betrad. Op de openbare locaties naast het parcours werden de algemene regels toegepast: waakzaamheid, afstand en een mondmasker.”

Weer zegen voor deelnemers

Ook gezien de coronatijd werd het event dit keer gesplitst over twee dagen. “Zo kwam er wat meer ruimte vrij, letterlijk en figuurlijk. De kids kregen op zaterdag een volwaardig event en we organiseerden geen massa-event door alles op één dag te organiseren,” legt Cédric Gryson van de organisatie uit. “We beperkten ook de grootte van de startwaves bij de kinderen. Bij de volwassenen bleven we met 75 deelnemers in een box maar maakten we die wel dubbel zo groot.” De Higlandrun wordt georganiseerd sedert 2015 en kende van bij de start een groot succes.

“Het weer is dan wel een zegen voor de deelnemers, voor de toeschouwers is het schuilen waar mogelijk.” In het Highlandorp stonden grote schermen opgesteld met daarop naast de informatie over de deelnemers ook beelden uit de Hel van het Noorden waar de wielerwedstrijd Paris-Roubaix werd gereden. De vraag blijft of de hel voor één dag niet op de Kosmos gelegen was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier