Eerste Nacht van de Jeugd in Wervik op zaterdag 30 oktober

Op de eerste Nacht van de Jeugd kunnen de jongeren helemaal uit de bol gaan. © Erik De Block
Redactie KW

De knaldrang na de pandemie is groot en niet in het minst bij de jeugd. Op zaterdag 30 oktober organiseert de stedelijke jeugdraad in samenwerking met de jeugddienst en zeven jeugdverenigingen in de stadszaal Oosthove de allereerste Nacht van de Jeugd.

De Nacht van de Jeugd is een grote fuif die een uitlaatklep wil zijn voor kinderen en jongeren, die zich maandenlang moesten aanpassen door de strenge coronamaatregelen. Er worden 700 aanwezigen toegelaten. “Met deze fuif willen we het kantelmoment vieren na een moeilijke coronaperiode”, aldus voorzitter Meinert Vanneste van de jeugdraad. “We zien het in feite als een bevrijdingsfeest.”

Niet onbelangrijk is de medewerking van de stad. “Als stad komen we financieel tussen in de organisatie van dit evenement”, zegt schepen van Kinderen, Jongeren en Gezinnen Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project). “De winst wordt nadien verdeeld onder de deelnemende jeugdverenigingen.”

Eerst kinderfuif

Die jeugdverenigingen zijn de KLJ Wervik-Geluwe, jeugdhuis BeePee, KSA Grensvuur, Chiro Jow, Uit de marge, Chiro Speratoker Geluwe en Stadsharmonie Wervik. Het begint om 18u. met een kinderfuif. De toegang hiervoor is gratis en verklede kinderen krijgen een leuke attentie. Ook ouders zijn welkom en kunnen er genieten van een drankje in de bar. Om 21 uur begint de Nacht van de Jeugd. Vooral lokale dj’s zullen die avond het beste van zichzelf geven.

Ook dj SNES, bekend van jongerenradio MNM, zorgt die avond voor zwoele en feestelijke deuntjes. De andere dj’s zijn Bbeatz en Sybie’s Kollektiv, Elemaids, Max V, Drawbeatz en Bert AKA dj bertank. Deze laatste mag de spits afbijten. Hij won het dj-contest vorig weekend in jeugdhuis Beepee.

Tickets zijn te koop in jeugdhuis BeePee en de jeugddienst in het stadhuis. Of bij leden van de deelnemende verenigingen. Kostprijs in voorverkoop 4 euro. Aan de deur 6 euro. De fuif is een Covid-safe evenement. Alle bezoekers ouder dan 12 jaar moeten een geldig Covid-safe ticket kunnen voorleggen.

Chiro Speratoker Geluwe organiseert zaterdag 23 oktober vanaf 20 uur in het gewezen jeugdhuis de Jukte een Nacht vd Jeugd Pré-Party.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier