Een glas op het terras: “Genieten van de sfeer met glas wijn of frisse pint”

Jan Deheegher en Goedroen Cailliau op het terras van café De Loobrug in Pollinkhove met op de achtergrond de Markeymolen. © KVCL
Redactie KW

We treffen Jan Deheegher en Goedroen Cailliau aan op het terras van café De Loobrug in Pollinkhove aan de oevers van het Lokanaal. Het koppel uit Pollinkhove doet regelmatig een terrasje in Lo-Reninge of in de regio. “Gezellig genieten van de sfeer met een glas wijn of een frisse pint”, zegt Jan.

Jan Deheegher werkt als werfcoördinator bij netbeheerder Fluvius, Goedroen Cailliau is leerkracht in vrije basisschool Zonnebloem in Pollinkhove. Voor beiden loopt hun jaarlijkse vakantie stilaan ten einde. De voorbije weken maakten ze heel wat uitstapjes. “Zaterdagavond waren we nog op de avondmarkt in Lo”, zegt Jan. “Het was opnieuw een voltreffer, veel volk met heel wat bekende gezichten en een gezellige sfeer. Wat aten iets lekkers bij de stand van de KSA en genoten daarna op een terrasje van het fijne optreden van The Hotties Band. Een topavond voor Lo!”

Het koppel doet regelmatig een terrasje, zowel lokaal in Lo-Reninge als op reis of in andere steden. “Gewoon genieten van de sfeer met een glas wijn of een frisse pint, in goed gezelschap wat bijpraten of naar de mensen kijken die passeren”, zegt Jan. “Een Omer valt bij mij wel in de smaak. Het is een lekker fris blond bier, echt top.” Goedroen geeft dan weer de voorkeur aan een picon.

Wandelen en fietsen

Jan en Goedroen gaan ook af en toe op stap, letterlijk en figuurlijk. “We nemen regelmatig deel aan de wandelingen van wandelclub De IJzerstappers”, zeggen ze. “De wandelingen zijn mooi en goed georganiseerd en je ontdekt altijd nieuwe wandelpaden. De muzikale donderdagavonden in Lo-Reninge pikken we ook mee als we thuis zijn. Zo waren de optredens in de Lisdodde met Franky Pluym en Meneer J. en Meester D. echt sfeervol. Het kunstenfestival in Watou staat ook nog op ons programma.”

“En ik heb recent een nieuwe fiets aangeschaft”, besluit Jan. “Gewoon op een avond een toertje gaan fietsen in eigen streek is bijzonder aangenaam en ontspannend.” (KVCL)