Drie voetballers rijden de Ronde van Vlaanderen

foto GF
foto GF
Redactie KW

Jasper Bert, Gillian Devolder en Jochen Steelandt kennen elkaar van kindsbeen af en speelden samen bij De Groene Duivels in Ingooigem. Tijdens de eerste lockdown bleven ze met elkaar in contact en van zodra het licht op groen stond voor meer fysische contacten ondernamen ze samen sportieve activiteiten. Nu willen ze hun grenzen verleggen en als ‘onervaren’ fietsers het volledige parcours van de Ronde van Vlaanderen afhaspelen.

Jasper (19) studeert LO en Beweging aan UGent, Gillian (20) volgt Chemie aan Hogeschool Odyssee en Jochen (19) studeert Marketing aan HoGent.

“Doordat corona voor heel wat beperkingen zorgt in ons jonge leven, zijn we elkaar op sportief vlak beginnen uitdagen”, vertelt Jochen. “Zo heeft Gillian bijvoorbeeld al als leek een marathon gelopen. Een grote sportieve uitdaging die ons allen inspireerde voor iets nieuws. We kochten elk een koersfiets en proberen nu op 15 mei de volledige 265 km van de Ronde van Vlaanderen uit te rijden. We hopen op deze manier de jeugd in een positief daglicht te stellen.”

HARD TRAINEN

“Naast het joggen in groep zijn we uiteraard ook begonnen aan de harde voorbereidingen op de fiets”, verduidelijkt Jasper. “We trainen drie tot vier keer per week. Individueel zijn dat tijdens de schooldagen kortere maar intensieve ritten van tussen de 30 en 80 km. In het weekend trainen we in groep en drijven we stilaan op tot langere ritten van boven de 100 km. Over anderhalve maand moeten we immers al klaar zijn voor het grote werk.”

“Om een vermoeiende ochtendlijke trip van Waregem naar de startplaats te vermijden zijn we op zoek naar een hotelletje in de buurt van Antwerpen zodat we extra vroeg de tocht kunnen aanvatten”, geeft Gillian mee. “We kunnen gelukkig ook rekenen op onze goede vriend Sander die de volledige rit met de wagen zal meevolgen. We hebben ook al heel wat familie en kennissen kunnen warm maken om ons op de Oude Kwaremont, Patersberg en Kopenberg aan te moedigen. We kunnen amper wachten om de pedalen te laten spreken. Een extra woordje van dank aan onze sponsors tuinaanleg Dieter Bert, My Name Virginie Sanders en D-San Consulting Pedro Naert. Dankzij hen konden we dezelfde kleurrijke tenue aantrekken.” (Philippe Peers)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier