Drie fruittelers openen boomgaarden voor bloesemwandeling

De gemeente en drie fruittelers hebben de handen in elkaar geslagen voor de bloesemwandelingen.© TVW
De gemeente en drie fruittelers hebben de handen in elkaar geslagen voor de bloesemwandelingen.© TVW
Tom Van Houtte

Dentergem introduceert een toeristische trekpleister waarvoor vooral Haspengouw bekendstaat. Nog tot midden mei kun je drie bewegwijzerde bloesemwandelingen doen doorheen de boomgaarden van de fruittelers Wolfcarius en O’bio.

Dentergem telt met Wolfcarius Fruit Markegem en Wolfcarius Fruit Trading Wakken, biologische bessenkweker O’bio, pluktuin Purfruit en aardbeienkwekers Four de Frezeboer en Lameire-Nemegeer niet minder dan zes fruittelers op zijn grondgebied. “Onze landelijke wegen tussen de uitgestrekte rijen fruitbomen zijn een troef die we nog meer willen uitspelen. We zijn dan ook trots op onze vertegenwoordigers in die sector”, zegt toerismeschepen Gunther Simoens (Eendracht).

Respect gevraagd

De familie Wolfcarius – enerzijds de broers Yves en Stephan (Markegem) en anderzijds hun neef Christ (Wakken) gingen net als Christ Lavens van O’bio graag op de uitnodiging van de gemeente in. “We hebben er vertrouwen in dat de wandelaars respectvol zullen omgaan met onze eigendommen”, zegt Christ. “Dit is absoluut het mooiste moment van het jaar om onze boomgaarden open te stellen. Hopelijk worden de mensen er zich dan ook bewuster van dat ze in de winkel niet naar Pink Lady moeten grijpen als er Jonagold aan hun achterdeur groeit.”

Overigens hoeven we door de late vorst niet minder bloesempracht te vrezen. Er zit door de koude dagen wel wat vertraging op. “We maken ons sterk dat de schade zal meevallen als het snel mooier en warmer weer wordt”, zegt Stephan, die de voorbije dagen enkele percelen beregende of van vuurkorven voorzag. “Sowieso komen de bloesems van de bessen het laatst in bloei”, weet Christ. Verwachting is dat de perenbomen in het weekend van 24 april op hun mooist zullen staan en een weekje later de appelbomen.

Goodiebags

Er is keuze uit drie wandelroutes van 4,5, 9 en 14 kilometer lang. De kortste wandeling start aan de parking van de Baliekouter in Wakken, de twee andere trajecten aan de sporthal, Brouwerijstraat 21 in Markegem. “Al wie een mooi kiekje van onderweg deelt op Facebook of Instagram met de vermelding #dentergembloesem of ons een beeldje mailt naar sport@dentergem.be mag als beloning een gratis goodiebag afhalen in de sporthal. Dat moet wel vóór 31 mei”, geeft sportfunctionaris Marleen Bouciqué mee.

Tijdens weekdagen in de voormiddag kan je de bijbehorende, gratis wandelkaart afhalen in de sporthal of op afspraak. Wandelaars kunnen de route ook digitaal opvragen via sportfunctionaris@dentergem.be of downloaden op www.routeyou.be/dentergem .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten