Dorpsboerderij Nest in Schuiferskapelle zet deuren open tijdens paasvakantie

Uitbaatster Joke Goemaere van Nest.©WMe by Wouter Meeus
Uitbaatster Joke Goemaere van Nest.©WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Goed nieuws voor dorpsboerderij Nest in Schuiferskapelle. Ze mogen in de paasvakantie eindelijk de deuren openen. Uitbaatster Joke Goemaere heeft alvast de picknicktafels klaargezet.

Dorpsboerderij Nest uit Schuiferskapelle is een initiatief van Augustijn Kindt en Joke Goemaere. Drie jaar geleden kochten ze de boerderij in de Dosseweg en renoveerden ze het pand tot in de puntjes. Het idee groeide al snel om van de boerderij een dorpsboerderij te maken, met cafetaria, kinderboerderij en veel speeltuigen. Maar door corona moest de opening uitgesteld worden.

Ook takeaway

Nu kreeg de familie de goedkeuring van Stad Tielt en de provincie West-Vlaanderen om in de paasvakantie open te gaan. “We vallen onder de regeling van de dierenparken”, laat Joke weten. “We mogen dus bezoekers ontvangen, de mensen kunnen onze dieren bezoeken en kinderen kunnen in de speeltuin spelen. Ook mogen we takeaway aanbieden, wat de mensen buiten op het domein aan onze picknicktafels mogen consumeren. De binnenruimte en het terras blijven gesloten. Bezoekers mogen ook gerust hun picknickdekentje meebrengen.” In hun takeaway biedt de familie West-Vlaamse hapjes en drankjes aan. (LDW)

De dorpsboerderij is te vinden in de Dosseweg in Schuiferskapelle en zal geopend zijn op de woensdagen en zaterdagen tijdens de schoolvakanties. Voor de paasvakantie is dat op zaterdag 3, woensdag 7, zaterdag 10, woensdag 13 en zaterdag 17 april, telkens van 10 tot 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.