Dineren in Het Lauretum met Under The Stars

Under The Stars wil een unieke gastronomische beleving bieden. © gf
Redactie KW

Van 10 tot 28 november slaat het evenementenbureau Rawberry Group onder de noemer Under The Stars haar tenten of beter gezegd domes op in de serre van het Lauretum in Jabbeke. Genieten van een fijne gastronomische ervaring in een bijzonder decor, dat is waar Under The Stars voor staat.

Under The Stars werd gelanceerd in juli 2020, als antwoord op de eerste lockdown en het feit dat alle geplande evenementen in het water vielen. Een schot in de roos, zo bleek. Deze nieuwe pop-up dining beleving, gericht op de bourgondische bon-vivants die open staan voor nieuwe ontdekkingen, werd met open armen onthaald.

Van 10 tot 28 november 2021 herrijzen de prachtige domes nu in de serre van Het Lauretum te Jabbeke. Nadat de geplande editie van november 2020, precies een jaar geleden, niet kon doorgaan vanwege de tweede lockdown is het dan eindelijk zover. Jabbeke wordt zo de achtste halte in de jonge geschiedenis van Under The Stars. Eerder dit jaar waren ze ook al te gast in Ingelmunster.

Barbecuemaster Karel Knockaert

Under The Stars is een unieke, reizende (g)astronomische belevenis, zowel in de buitenlucht als indoor. Hier kun je op intieme wijze genieten van outdoor cooking op verschillende locaties door heel België.

Al die bourgondische verwennerij komt van de hand van niemand minder dan barbecuemaster Karel Knockaert. Hij is de winnaar van Mijn Pop-up Restaurant in 2017 en is intussen met zijn restaurant en cateringbedrijf Tjop’s een klinkende naam in de wereld van smoking, low & slow, grilling en barbecue. Voor Under The Stars verlegt hij de grenzen van outdoor cooking en verrast hij de gasten met een uitgebreid 8-gangen diner.

“Toen Rawberry Group me vorig jaar het concept voorstelde, sprak het me onmiddellijk aan omdat het echt anders is. Het is voor mij de ideale gelegenheid om aan onze bezoekers te tonen hoe divers en fijn je gerechten kan maken in een outdoor setting”, vertelt Karel. “De editie in Jabbeke is voor mij een thuiswedstrijd wat het natuurlijk extra speciaal maakt.”

Verschillende sessies

Bezoekers kunnen kiezen uit twee type domes: de 11 Souls Connect Domes zijn er om met familie, vrienden of collega’s te dineren en bieden plaats van 4 tot 6 personen. Voor wie zijn of haar partner wil verrassen, zijn er ook 3 exclusieve Lovers Connect Domes voor 2 personen.

Voor wie zin heeft om uitgebreid te genieten, is er de Golden Star sessie met 8 gangen. En op zondagochtend kan je je laten verwennen tijdens een uitgebreide brunch.

“Under The Stars zet volledig in op ‘experience’. Het plaatje moet gewoon kloppen, zowel qua food als omgeving, de details, … Kortom, bezoekers moeten met een glimlach en een wow-gevoel naar huis kunnen gaan”, vertelt organisator Kristof Schippers van Rawberry Group.

Sierkwekerij Het Lauretum

Voor Under The Stars gaan de organisatoren graag op zoek naar speciale plekken die nog niet platgelopen zijn als evenementenlocatie. Het Lauretum is daar een goed voorbeeld van omdat zij zelden hun deuren openen voor het publiek. Under The Stars is één van de weinige evenementen die plaatsvindt achter de deuren van deze sierkwekerij.

“Bij ons eerste bezoek waren we onmiddellijk verkocht. De prachtige serre vol met laurierbomen en onze unieke domes zullen opnieuw vele monden laten openvallen. Voor minder gaan we niet!”

De prijzen voor de Golden Star-sessie starten vanaf 119 euro per persoon. Voor de Bunch of Brunch-sessie is dit vanaf 55 euro per persoon. Snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt. De zaterdagavonden zijn reeds volledig uitverkocht.

“Ook voor bedrijven uit de regio bieden we de gelegenheid om een uniek event te organiseren of klanten en partners uit te nodigen in deze unieke setting”, sluit Kristof Schippers af.

Alle informatie vind je op www.underthestars.be of op Facebook en Instagram

.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.