De Koetsier wint bij eenrichtingsverkeer voor opening terras

Ann en Jan Goossens op hun terras.© PNW
Ann en Jan Goossens op hun terras.© PNW
Redactie KW

Voor restaurant De Koetsier in de Marcel Windelsstraat in Waregem bleek de invoering van eenrichtingsverkeer een gouden kans om eindelijk een terras neer te poten. Problemen met de levering staken stokken in de wielen, maar op 19 mei zullen Jan Goossens en echtgenote Ann het terras openen.

In oktober ontrolde het stadsbestuur een nieuw mobiliteitsplan voor het centrum van Waregem. Eén van die ingrepen was het invoeren van eenrichtingsverkeer in de Marcel Windelsstraat. Sindsdien mag je de straat vanuit de Stationsstraat enkel nog inrijden. Voor Jan Goossens en Ann Desmet, die al meer dan 25 jaar restaurant De Koetsier uitbaten, was dat bijzonder goed nieuws. “Ik heb het stadsbestuur gecontacteerd en zij hebben bijna meteen groen licht gegeven. Ons terras neemt twee nieuwe parkeerplaatsen in, maar tijdens de winter zal je die opnieuw kunnen gebruiken.”

Het terras bestaat uit een houten constructie met grote parasols, ledverlichting en verwarmingselementen. “Zo willen we vermijden dat het weer een spelbreker wordt. Toch is het niet evident om als restaurant een terras te voorzien. Een caféganger kan snel een pintje leegdrinken als het begint te regenen, maar wie gaat hier rillend van de kou komen eten? We hopen op wederzijds begrip. Klanten mogen afzeggen als het opeens begint te regenen en wij zullen ook knopen doorhakken als het weer niet optimaal is”, klinkt het.

In Italië

Toch gunnen Jan en Ann zichzelf nog wat respijt, zij het noodgedwongen. “Vorige week kregen we te horen dat onze tafels en stoelen vastzaten in Italië. We zullen pas vanaf woensdag 19 mei openen. Met een beetje geluk is de lente dan écht begonnen”, vult Ann aan. Op hun terras zal er plaats zijn voor 12 tot 16 mensen. “Dat is niet veel, neen. Vier of vijf tafeltjes.”

Om het beste uit de zomer te halen, past het koppel ook de openingsuren aan. Tijdens de weekends zal De Koetsier vaker open zijn. “Zoals gewoonlijk zijn we op zaterdagmiddag en -avond en zondagmiddag open. Nu voegen we daar ook zondagavond aan toe. Om 11 uur gaat het terras open, in principe tot ‘s avonds”, besluiten Jan en Ann gemotiveerd. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.