Dan toch voetbal op groot scherm met zomerterras ‘Rock To Bar’

Bart Lauwers en Freya Schoolmeester zijn blij dat ze deze zomer op de weide van Wim Matthys de ‘Rock To Bar’ kunnen openen.© TVA
Bart Lauwers en Freya Schoolmeester zijn blij dat ze deze zomer op de weide van Wim Matthys de ‘Rock To Bar’ kunnen openen.© TVA
Redactie KW

Liefhebbers van een gezellig samenzijn kunnen er hun agenda bijnemen. Het zal dan tóch mogelijk zijn om in Gistel op groot scherm de wedstrijden van de Rode Duivels mee te pikken. Vzw Groene 62, de organisatoren van festival Rocktopus, pakken namelijk uit met ‘Rock To Bar’: een zomers sfeerterras in openlucht. “Naast voetbal is er ook aandacht voor muziek en comedy”, benadrukken de organisatoren.

In Gistel is het gemoedelijke en sympathieke festival Rocktopus een bekend gegeven. De organisatie is in handen van de vzw Groene 62, gegroeid uit de lokale Chiro. Sinds 2015 vindt het evenement plaats op het einde van de Zomerloosstraat, op de weide van landbouwer Wim Matthys, zelf gewezen lid van de jeugdvereniging.

Plezante, zomerse avonden

Door de coronapandemie kon het festival vorig jaar al niet plaatsvinden en dat is dit jaar niet anders. Maar de vzw vond wel een zeer interessant alternatief. “Onder de noemer Rock To Bar palmen we vanaf zaterdag 12 juni opnieuw Wims weide in”, beginnen Bart Lauwers en Freya Schoolmeester van Groene 62. “Eigenlijk is het een zomerbar met focus op het Europees kampioenschap voetbal en enkele sfeervolle avonden.”

“Het is echt onze bedoeling om op een veilige manier voor plezante, zomerse avonden te zorgen. Beginnen doen we dus op 12 juni, wanneer België zijn eerste wedstrijd op het EK speelt, tegen Rusland. We bieden plaats aan 200 bezoekers en plaatsen een scherm van zo’n 6 m² om alles goed te kunnen volgen. Mensen kunnen in bubbels van vier personen een tafeltje reserveren. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding van 5 euro – of 1,25 euro per persoon per tafel – zodat mensen zeker hun reservatie nakomen.”

Muziek en comedy

Ook op donderdag 17 juni en maandag 21 juni is Rock To Bar open. De wedstrijden van de Rode Duivels worden daarna eveneens uitgezonden. Ook andere grote wedstrijden zoals de finale krijgen een plekje op de agenda. “We hebben niet de mankracht of middelen om gedurende een maand élke dag open te zijn. Daarom kiezen we voor specifieke dagen en evenementen. We denken er ook over na om de deuren open te gooien voor de speciale voetbalmatchen”, benadrukken Bart en Freya.

“Op zaterdag 19 juni zorgen de lokale bands Higher Octane en Phantom Avenue voor een stevige streep rockmuziek. Op vrijdag 25 juni organiseert de Chiro een baravond en op 10 juli een ribbetjesfestijn. Ook een mooie avond: het opreden van komiek Han Solo op vrijdag 9 juli. Dat optreden had vorig jaar al moeten plaatsvinden, maar we zijn blij dat het er nu echt van komt.” Voor deze comedyavond ligt de ticketprijs op 12 euro per persoon per tafel.

Leuke details

Er zijn overigens enkele leuke details aan Rock To Bar. Zo kan je een anderhalve meter bier bestellen, bestaande uit zestien pinten en uiteraard een knipoog naar de coronamaatregelen. “We hebben ook ontzettend toffe bierbekers, van de hand van de grafische studio Ontwerp Marloes uit Gistel. Ook onze lokale bierbrouwers Bère Brouwers voorzien een speciaal Rocktopus-bier, dat hier te koop en te drinken zal zijn samen met nog andere van hun brouwsels. (glunderen) Ach, we hebben er ongelooflijk veel zin in.”

Veilig en praktisch

De vzw Groene 62 benadrukt dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met het stadsbestuur, de politie en brandweer. “Alles kan veilig verlopen. We hebben het 23-puntenplan van de overheid doorgenomen om Rock To Bar helemaal coronaveilig te houden”, stippen de organisatoren aan. “Er is zelfs een Covid-coördinator om alles in goeie banen te leiden. Er is een circulatieplan, CO-meters worden geïnstalleerd en handgel aangeboden.”

“Onze tent van 15 op 44 meter is trouwens de grootste die we ooit opzetten op de site van 4.000 m². Hoe je het best naar onze bar komt? De parkeergelegenheid voor wagens is beperkt omdat de nabijgelegen zaal Zomerloos als vaccinatiecentrum geldt. Daarom raden we iedereen aan om met de fiets of te voet te komen. Er wordt een extra fietsenstalling voorzien.” (TVA)

Alle info vind je op www.facebook.com/rocktopusfestival en www.rocktopus.be . Hier worden ook andere openingsdagen en acties gecommuniceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier