https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Culibel organiseert ‘terrine’-wedstrijd in Ruiselede

Geert Debrandere, chef van Culibel en zaakvoerder van de Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede. (foto RV)
Redactie KW

Culibel bestaat 40 jaar en organiseert in januari 2022 voor het eerst de wedstrijd ‘Beste terrine van België”. Wat? Geert Debrandere, zaakvoerder van De Nieuwe Lekkerbek in de Tieltstraat, legt het uit.

Geert Debrandere is afgevaardigd beheerder en de spreekbuis van De Nieuwe Lekkerbek. “Wij en veel andere restaurants en foodies zijn aangesloten bij Culibel, wat staat voor Culinaire Belangen en Culinair België. Een netwerkvereniging voor foodies”, aldus Geert.

Beste van het land

“Nu gaan we op zoek naar de beste terrine in ons land, op basis van streekproducten. Voor professionele koks en leerlingen van het zesde en zevende jaar van hotelscholen. De te creëren terrine is op basis van witloof, noordzeegarnalen en Mechelse koekoek met Belgisch bier. Dit als afronding en orgelpunt rond het jubileumjaar van 40 jaar Culibel. De leden van onze organisatie engageren zich tot enkele kernwaarden, zoals gastvrijheid, ecologie, collegialiteit en het gebruik van streekproducten.”

“Bij de opstart telde Culibel 21 leden, een aantal dat uitgroeide tot meer dan 100 vandaag. Daartoe behoren niet alleen restaurants, maar ook traiteurs, B&B’s en hotels. Met als ultiem streefdoel: de verheven kunst van het tafelen. Deze wedstrijd is een primeur en zal jaarlijks doorgaan. Op 24 januari zal een jury onder leiding van koks Eddie van Maele en Guido Neirynck de winnende terrine selecteren in Salons Saint-Germain in Diksmuide. De top drie zal huiswaarts gaan met een gul prijzenpakket, een geldprijs, een wellnesspakket en flessen champagne.”

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.